Τετάρτη 3 Γενάρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Νέες εικαστικές περιπλανήσεις

Από τις εκθέσεις του καινούριου χρόνου, σημειώνουμε:

  • Εγκαινιάζεται στις 11 του Γενάρη, στην γκαλερί "3" (Φωκυλίδου 3), έκθεση έργων της Βαρβάρας Σπυρούλη.Τίτλος της: "Συναρμογές".Πρόκειται για κατασκευές από ανόμοια υλικά, όπως σύρμα, αλπακά, λαμαρίνα, χαρτί και πανί. Στοιχεία, που έχουν αμεσότητα με το σημερινό περιβάλλον και τη ζωή πριν το τέλος του αιώνα. Ο κύκλος των έργων δημιουργεί φόρμες, θέματα, σχήματα παρμένα από τη φύση και τις δομές της ανθρώπινης κοινωνικότητας, ενώ χρώμα, ύλη και περιβάλλον, συναντούν την καλλιτεχνική ευαισθησία της ζωγράφου και αντανακλούν τους προβληματισμούς της.
  • Την πρόσφατη γλυπτική δημιουργία του Παναγιώτη Λαμπρινίδη φιλοξενεί από τις 9 του Γενάρη η γκαλερί "Νέες Μορφές" (Βαλαωρίτου 9). Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 3 του Φλεβάρη.
  • Μέχρι τις 6 του Γενάρη, διαρκεί η έκθεση έργων της Γιούλης Μαμαλάκη (φωτογραφία), που φιλοξενείται στην αίθουσα τέχνης του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Αθηναίων (Ξενοφώντος 7, Σύνταγμα). Τίτλος της "Κεντητική ζωγραφική".Οπως χαρακτηριστικά σημειώνεται στον κατάλογο "Στιγμές απλές και καθημερινές μιας γυναίκας, όσο και αιώνιες, εικονίζονται μέσα σε συγκλονιστικές συζεύξεις μέσα στο πανί. Τα έργα της Μαμαλάκη βγαίνουν μέσα από τις λειτουργίες της ποίησης και του παραμυθιού".

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ