Τετάρτη 3 Γενάρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Μπαλάντες, λαϊκά, μπλουζ

Τραγούδια αφηγηματικά με αναφορές σε θέματα προσωπικά, αλλά και κοινωνικά σχόλια. Ο λόγος για τον νέο, τέταρτο προσωπικό δίσκο του Γιώργου Αραπάκη με τίτλο "Οι κλέφτες της άνοιξης".Ο ρομαντικός τροβαδούρος για άλλη μια φορά, τρία χρόνια μετά την προηγούμενη δισκογραφική του δουλιά, καταθέτει ευαισθησία και μουσική. Στο δίσκο συμμετέχουν οι Αγάθων Ιακωβίδης, Γιάννης Γιοκαρίνης, Λένα Καφαράκη, Αντρέας Τζανετάτος και οι "Τζίψι Γκρικς".

Ενας δίσκος "μωσαϊκό" της έκφρασης πολλών δημιουργών, με κοινή όμως ερμηνευτική "σφραγίδα" αποτελεί η πρώτη προσωπική δισκογραφική δουλιά της Σωτηρίας Λεονάρδου με τίτλο "Δεν έχω χρόνο μάτια μου".Τζαζ, μπλουζ, μπαλάντες και λαϊκά ακούσματα συνυπάρχουν στο δίσκο με κοινό παρανομαστή την ιδιόμορφη, θεατρική ερμηνεία της Σ. Λεονάρδου. Τα τραγούδια έγραψαν (μουσική και στίχο) οι Λ. Μαχαιρίτσας, Οδ. Ιωάννου, Λ. Παπαδόπουλος, Μ. Ξυδούς, Φ. Πλιάτσικας, Μπ. Στόκας, Γ. Ζαχαρόπουλος, Ν. Πιπινέλης κ.ά., ενώ στο δίσκο ακούγεται και το τραγούδι του Νικόλα Ασημου "Εγώ με τις ιδέες μου".

"Δε σκοτώνουν την αγάπη με την πρώτη αφορμή", δηλώνει η Κατερίνα Κούκα,μέσα από την τελευταία δισκογραφική της δουλιά, που υπογράφουν οι Μάριος Τόκας στη μουσική και Φίλιππος Γράψας στο στίχο. Δέκα τραγούδια που κινούνται στα γνώριμα μονοπάτια των συντελεστών του δίσκου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ