Παρασκευή 5 Γενάρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ
Να καταργηθεί το Ταμείο των "παρασίτων"

Καλείται ο υπουργός Εργασίας να καταθέσει αμέσως στη Βουλή το νομοσχέδιο για τη διάλυση του Ταμείου των εργατοπατέρων

Να προχωρήσει χωρίς άλλη καθυστέρηση στην κατάργηση του Ταμείου εργατικών στελεχών (εργατοπατέρων), φέρνοντας στη Βουλή το σχετικό σχέδιο νόμου, καλεί τον υπουργό Εργασίας το Συνδικάτο Οικοδόμων Λάρισας.Καταγγέλλει, επίσης, όσους προσπαθούν να συντηρήσουν στη ζωή αυτό το ανώμαλο κατασκεύασμα και απαιτεί από τη ΓΣΕΕ να πάρει θέση ανοιχτά και υπεύθυνα υπέρ της κατάργησής του.

Ειδικότερα, το Συνδικάτο με υπόμνημά του προς τον υπουργό Εργασίας σημειώνει: "Από παλιά το συνδικάτο μας, όπως άλλωστε και η πλειοψηφία των εργαζομένων, είχε την πεποίθηση ότι το Ταμείο των εργατοπατέρων πρέπει να καταργηθεί.

Πιστεύει ότι το ταμείο αυτό βοήθησε στο να δημιουργηθούν παρασιτικά σωματεία - σωματεία σφραγίδες - που μοναδικό σκοπό είχαν και εξακολουθούν να έχουν να παίρνουν επιπλέον σύνταξη οι εκπρόσωποί τους "συνδικαλιστές", που ποτέ δεν ενστερνίστηκαν την αποστολή του συνδικαλιστή. Κυριότερος λόγος της δημιουργίας αυτού του Ταμείου ήταν η εξαγορά συνειδήσεων, η χειραγώγηση και η υπονόμευση του συνδικαλιστικού κινήματος.

Και ενώ το υγιές συνδικαλιστικό κίνημα από τη δημιουργία του Ταμείου αυτού αγωνιζόταν για την κατάργησή του, οι βολεμένοι εργατοπατέρες λούφαζαν. Τώρα όμως που και ο υπουργός Εργασίας μιλά για κατάργησή του, σιγά - σιγά και χωρίς ντροπή απειλούν με "αγώνες", λέξη και έννοια που την είχαν ξεχάσει εδώ και χρόνια.

Καλούμε τη ΓΣΕΕ να πάρει θέση υπεύθυνα και επώνυμα, ποιοι είναι υπέρ της κατάργησης και ποιοι όχι. Μας είναι αδιανόητο όλοι να επικαλούνται ανώνυμα την κατάργησή του και πίσω να την υπονομεύουν".

Να σημειωθεί ότι σε συνεδρίασή του το ΔΣ του Συνδικάτου αποφάσισε ομόφωνα να αποκαλυφθούν και να καταγγελθούν όσοι βάζουν εμπόδια στην κατάργηση του αμαρτωλού Ταμείου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ