Παρασκευή 12 Γενάρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
Πόσο αποτελεσματικά είναι τα κίνητρα;

Αναλυτικά στοιχεία ζητούν από την κυβέρνηση οι βουλευτές του ΚΚΕ, με σχετική ερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή

Αναλυτικά στοιχεία για τις ιδιωτικές επενδύσεις, που επιχορηγούνται από τους αναπτυξιακούς νόμους, ζητούν από την κυβέρνηση με ερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή οι βουλευτές του ΚΚΕ, Σπύρος Στριφτάρης και Δήμος Κουμπούρης.

Με αφορμή τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν πρόσφατα από το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας για τις ιδιωτικές επενδύσεις, οι οποίες επιχορηγούνται με βάση το Ν. 1892/92, για το β εξάμηνο του 1995, οι βουλευτές του ΚΚΕ επισημαίνουν πως τα στοιχεία αυτά δίνονται από το υπουργείο με ένα τρόπο που δεν επιτρέπει να εξάγονται συμπεράσματα όσον αφορά τους αποδέκτες των επιχορηγήσεων.

Για τη διεξαγωγή ορθότερων συμπερασμάτων, σχετικά με την αποτελεσματικότητα ή την αναποτελεσματικότητα των κρατικών επιχορηγήσεων σε ιδιωτικές επενδύσεις, οι βουλευτές του ΚΚΕ καλούν την κυβέρνηση, και ειδικότερα τον αρμόδιο υπουργό Εθνικής Οικονομίας, να καταθέσει στις προθεσμίες που προβλέπει ο κανονισμός της Βουλής τα παρακάτω στοιχεία:

  • Ποιος είναι ο αριθμός των επιχειρήσεων που επιχορηγούνται και ποιο είναι το ύψος των επενδύσεων και των επιχορηγήσεων.
  • Πόσες οι νέες θέσεις εργασίας που δημιουργούνται κατά τομέα και κλάδο δραστηριότητας, κατά τάξη μεγέθους των επιχορηγούμενων επιχειρήσεων, με βάση τον αριθμό απασχολουμένων σ' αυτές (αυτοαπασχολούμενοι, 5 - 10 απασχολούμενοι, 11 - 50 απασχολούμενοι, πάνω από 50 απασχολούμενοι).

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ