Παρασκευή 12 Γενάρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΒΕΝΖΙΝΟΠΩΛΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
Κλείνουν τα πρατήρια στις 22 και 23 Γενάρη

Σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την απόφαση της κυβέρνησης να τους υποχρεώσει να εγκαταστήσουν ταμειακές μηχανές και άλλα προβλήματα του κλάδου

Την απόφασή τους να προχωρήσουν σε κλιμακούμενες απεργιακές κινητοποιήσεις, αρχής γενομένης στις 22 και 23 του Γενάρη, επανέλαβαν χτες οι εκπρόσωποι της Απεργιακής Επιτροπής της Ομοσπονδίας Βενζινοπωλών Ελλάδας, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου. Συγκεκριμένα, πρωταρχικό αίτημα της απεργιακής κινητοποίησης των βενζινοπωλών, όπως προκύπτει από τη συνέντευξη, είναι να μην εφαρμοστεί το μέτρο για χρησιμοποίηση ταμειακών μηχανών από τα πρατήρια λιανικής πώλησης υγρών καυσίμων. Ειδικότερα, ο πρόεδρος της Απεργιακής Επιτροπής Γ. Ηλιάδης υποστήριξε ότι η φοροδιαφυγή που παρατηρείται στο χώρο δε θα χτυπηθεί μ' αυτό τον τρόπο, αφού δεν πραγματοποιείται στα πρατήρια, αλλά με τη λήψη ουσιαστικών μέτρων ενάντια στο λαθρεμπόριο και τη νοθεία, ενώ επανέλαβε την πρόταση του κλάδου να σφραγιστούν οι αντλίες, πρόταση την οποία δεν έχει εισακούσει μέχρι τώρα η κυβέρνηση.

Ο ίδιος έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για το μέλλον του κλάδου των βενζινοπωλών, ο οποίος, όπως τόνισε, βαίνει με μαθηματική ακρίβεια στον αφανισμό εξαιτίας της αντιμετώπισης που τυγχάνει από τις εκάστοτε κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ - ΝΔ, που διευκολύνουν την επέλαση των πολυεθνικών στο χώρο. Κατήγγειλε ότι στην πράξη η κυβέρνηση υποθάλπει τη νοθεία και το λαθρεμπόριο, που οργιάζει στο χώρο των υγρών καυσίμων, με την ανοχή της απέναντι σε - κατά τα άλλα - νόμιμες επιχειρήσεις, τελικός αποδέκτης της οποίας είναι ο ίδιος ο καταναλωτής ο οποίος καλείται να πληρώνει τους αυξημένους φόρους που επιβάλλονται κάθε φορά για να καλυφθούν οι απώλειες που έχει το κράτος από έσοδα τα οποπία χάνονται εξαιτίας του λαθρεμπορίου.

Οι βενζινοπώλες ζητούν, επίσης, να θεσπιστεί συγκεκριμένο ωράριο λειτουργίας των πρατηρίων υγρών καυσίμων, να εφαρμοστούν οι αποστάσεις που προβλέπονται ανάμεσα στα πρατήρια και να μην πωλούνται υγρά καύσιμα από τα σούπερ μάρκετ.

Τέλος, η Απεργιακή Επιτροπή θα συνεδριάσει ξανά στις 23 του μήνα για να αποφασίσει παραπέρα συνέχιση και κλιμάκωση των κινητοποιήσεων, σε περίπτωση που η κυβέρνηση δεν ανταποκριθεί στα αιτήματά τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ