Σάββατο 13 Γενάρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΟΡΣΙΚΗ
Διάλογο ζητούν οι Κορσικανοί αυτονομιστές

Να διαπραγματευτούν με τη γαλλική κυβέρνηση ζήτησαν, χθες, οι Κορσικανοί αυτονομιστές, οι οποίοι έχουν πραγματοποιήσει πλήθος βομβιστικών επιθέσεων τους τελευταίους μήνες εναντίον γαλλικών στόχων.

Εκπρόσωπος της εξτρεμιστικής οργάνωσης "Ιστορική Πτέρυγα" του Εθνικοαπελευθερωτικού Μετώπου της Κορσικής έδωσε συνέντευξη Τύπου σε δημοσιογράφους από μια μυστική τοποθεσία προετοιμασίας των αυτονομιστών. Σύμφωνα με τις δηλώσεις του εκπροσώπου των αυτονομιστών, ο οποίος δεν αποκάλυψε το όνομά του, η οργάνωσή του θα σταματήσει τις βομβιστικές επιθέσεις για τους επόμενους τρεις μήνες σε μία ένδειξη καλής θέλησης προς τη γαλλική κυβέρνηση, στην οποία απευθύνει ανοιχτή πρόσκληση διαλόγου. Περιστοιχιζόμενος από, περίπου, 600 ενόπλους της οργάνωσης, ο άγνωστος άνδρας έθεσε ως βασικά αιτήματα του διαλόγου με τη γαλλική κυβέρνηση την παραχώρηση μεγαλύτερης αυτονομίας στην τοπική Βουλή, τη διάλυση των συμβουλίων του νησιού (τα οποία αποτελούν την εκπροσώπηση της γαλλικής κυβέρνησης στην Κορσική) και την αναγνώριση του κορσικανικού πληθυσμού ως ξεχωριστού λαού.

Σε μια προσπάθεια να δοθεί ένα τέλος στην πρόσφατη έξαρση της βίας στην Κορσική, ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών, Ζαν Λουί Ντεμπρέ, πραγματοποιεί έκτακτη επίσκεψη αυτό το Σαββατοκύριακο στο νησί.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ