Σάββατο 13 Γενάρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΑΘΗΝΑΪΚΟΣ - ΑΕΚ
"Νταμάρι" η παράδοση

Η ΑΕΚ αναμένεται να έχει δύσκολο απόγευμα σήμερα στο Βύρωνα (3μμ ΦΙΛΜΝΕΤ), όπου δεν έχει πετύχει ούτε γκολ

"Βράχο βράχο τον καημό μου...". Το γνωστό τραγούδι σιγοσφυρίζουν οι παίχτες της ΑΕΚ κάθε φορά που αποχωρούν από το γήπεδο του Βύρωνα, τα τελευταία χρόνια. Η παράδοση των "κιτρινόμαυρων" με αντίπαλο τον Αθηναϊκό στο Βύρωνα είναι δυσμενέστατη.

Μοναδική περίοδος που η ΑΕΚ κατάφερε να "γελάσει", όταν ο διαιτητής σφύριξε τη λήξη, ήταν η περίοδος 91 - 92 που κέρδισε τον Αθηναϊκό με 3 - 2, όμως, στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας. Τα τελευταία πέντε χρόνια στα υπόλοιπα παιχνίδια όχι μόνο δεν έκανε νίκη, αλλά ούτε γκολ δεν κατάφερε να σημειώσει...

Στο δεύτερό της αγώνα το 1996 η Ενωση ελπίζει πως επιτέλους θα καταφέρει να "σπάσει" τη δυσμενέστατη παράδοση... ξορκίζοντας τον κακό της δαίμονα. Παίχτες, προπονητής και φίλαθλοι, στηριζόμενοι στη μέχρι τώρα πορεία της ομάδας και κυρίως στην απόδοσή της θεωρούν ότι έφτασε η ώρα.

Ο Μπάγεβιτς πάντως παραμένει, όπως συνηθίζει, προσγειωμένος. Αφ' ενός αποδέχεται ότι η ΑΕΚ έχει τις δυνατότητες, αφ' ετέρου επισημαίνει πως αυτό θα πρέπει να φανεί στον αγωνιστικό χώρο. "Ο Αθηναϊκός είναι μια πολύ καλή ομάδα που θέλει προσοχή. Η νίκη στο Καυτατζόγλειο έχει ανεβάσει την ψυχολογία τους. Εμείς μπορούμε να πάρουμε το θετικό αποτέλεσμα που επιθυμούμε, αρκεί να παίξουμε όπως μπορούμε. Θα επιδιώξουμε να σπάσουμε την παράδοση, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θα ασχοληθούμε με την επίθεση ξεχνώντας την άμυνα", δήλωσε.

Μοναδική απουσία για τους φιλοξενούμενους ο τιμωρημένος (3 κίτρινες) Κετσπάγια, τη θέση του οποίου θα πάρει ο Σαραβάκος ως παρτενέρ του Μπατίστα στην επίθεση. Οι υπόλοιποι είναι οι γνωστοί: Ατματζίδης, Μπορμπόκης, Κωστένογλου, Μανωλάς, Κασάπης, Σαμπανάτζοβιτς, Κωστής, Τσάρτας, Σαβέβσκι.

Οι γηπεδούχοι από την πλευρά τους θέλουν να διατηρήσουν τη θετική προϊστορία που έχουν δημιουργήσει με αντίπαλο την ΑΕΚ. Ο Μπάμπης Τεννές δεν υπολογίζει τους Θοδωράκο, Μόνο, ενώ θα περιμένει ως την τελευταία στιγμή τον Ζώταλη. Αναφερόμενος στο σημερινό παιχνίδι δήλωσε: "Σεβόμαστε την ΑΕΚ αλλά δεν τη φοβόμαστε. Πιστεύω να δείξουμε τον καλό μας πρόσωπο και να πάρουμε θετικό αποτέλεσμα. Για να γίνει αυτό χρειάζεται να ξεπεράσουμε τον εαυτό μας".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ