Τρίτη 16 Γενάρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗΣ ΤΟΥ Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΚΑΙ ΛΥΣΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΚΚΡΕΜΟΤΗΤΑΣ
ΠΑΡΕΔΩΣΕτην αντιλαϊκή σκυτάλη

Καμιά αυταπάτη από την επικείμενη ανάδειξη νέου πρωθυπουργού. Εσωκομματικό πρόβλημα το πρόσωπο, ζήτημα κεντρικών επιλογών του ΠΑΣΟΚ η συνέχιση της ίδιας πολιτικής

Επιστολή παραίτησης υπέγραψε χτες ο Α. Παπανδρέου, μετά από 60 περίπου μέρες "Ωνασειολογίας" και αφού τα αδιέξοδα που δημιούργησε στο ΠΑΣΟΚ η παράταση της πολιτικής εκκρεμότητας, έτειναν να προσλάβουν μη αναστρέψιμη πορεία φθοράς για το κυβερνητικό κόμμα. Με το κείμενο του πρωθυπουργού που παραδόθηκε από τον Α. Τσοχατζόπουλο στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας - στο οποίο αξίζει να σημειωθεί γίνεται λόγος για "αδυναμία αυτής της περιόδου" και δεν αναφέρεται η λέξη "παραίτηση" - καλούνται η ΚΕ και η ΚΟ του ΠΑΣΟΚ να προχωρήσουν στην εκλογή νέου πρωθυπουργού.

Η παραίτηση του Α. Παπανδρέου από την πρωθυπουργία της χώρας και η επικείμενη εναλλαγή στην πρωθυπουργική καρέκλα, δεν αφήνουν βέβαια περιθώρια για αυταπάτες, για το τι μπορεί να περιμένουν οι εργαζόμενοι της χώρας από την κατάληξη που θα έχει η εσωκομματική αντιπαράθεση στο κυβερνών κόμμα. Η "προεκλογική" δραστηριότητα των επίδοξων διαδόχων, η ποικιλόμορφη δραστηριοποίηση ιμπεριαλιστικών κέντρων και κέντρων συμφερόντων της ολιγαρχίας γύρω από το θέμα της διαδοχής, καθιστά σαφές ότι ένα είναι το δεδομένο: Η πρόθεση συμπολιτευόμενων αλλά και "αντιπολιτευόμενων" κυβερνώντων, για συνέχιση της ίδιας αντιλαϊκής πολιτικής, όπως αυτή καθορίζεται από την πρόσδεση της χώρας στον "αυτόματο πιλότο" των Βρυξελλών και του Λευκού Οίκου.


ΣΕΛ.  3,    6   -   7

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ