Τετάρτη 17 Γενάρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
"Εύσημα" και υποδείξεις από τον ΣΕΒ για το Β' ΚΠΣ

"Εύσημα" στην κυβέρνηση για τη συνέπεια που δείχνει στην ακολουθούμενη πολιτική στον οικονομικό τομέα, έδωσε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών (ΣΕΒ) Ι. Στράτος, στη διάρκεια συνάντησης που είχε προχτές το γενικό συμβούλιο του Συνδέσμου με τον αναπληρωτή υπουργό Εθνικής Οικονομίας Γ. Ανωμερίτη,ζητώντας παράλληλα την άμεση προώθηση της σύστασης Μονάδας Οργάνωσης και Διαχείρισης, με την οποία εκχωρούνται σε ιδιώτες σημαντικές αρμοδιότητες του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας σχετικά με το Β Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης.

Συγκεκριμένα, όπως προκύπτει από σχετική ανακοίνωση του ΣΕΒ, κατά την εισήγησή του ο πρόεδρος του ΣΕΒ, αφού αναγνώρισε στην κυβέρνηση τη συνέπεια της ακολουθούμενης πολιτικής στον οικονομικό τομέα, επισήμανε την ανάγκη για εύρυθμη και αποτελεσματική απορρόφηση των διατιθέμενων από το Δεύτερο Πακέτο Ντελόρ κονδυλίων, υπενθυμίζοντας σ' αυτά τα πλαίσια τη σκοπιμότητα προώθησης της δημιουργίας της ΜΟΔ.

Απ' την πλευρά του ο Γ. Ανωμερίτης, σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, κατά την ομιλία του αναφέρθηκε στις εξελίξεις κατά τα τελευταία χρόνια στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, στο ύψος των ιδιωτικών επενδύσεων, καθώς και στις νεότερες εξελίξεις στο μέτωπο του Κοινοτικού Πλαισίου Στήριξης, του Ταμείου Συνοχής και των Κοινοτικών Πρωτοβουλιών. Παράλληλα, διατύπωσε την πρόβλεψη ότι το "ευνοϊκό επενδυτικό κλίμα θα συνεχιστεί", καθώς και την άποψη ότι οι αναληφθείσες από την κυβέρνηση ενέργειες έχουν οδηγήσει σε τροχιά αποτελεσματικής απορρόφησης κοινοτικών κονδυλίων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ