Πέμπτη 18 Γενάρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΜΠΑΣΚΕΤ - ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ
Στην κόψη του ξυραφιού

Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός δίνουν, σήμερα εκτός έδρας, τους πιο κρίσιμους ευρωπαϊκούς αγώνες με Ούλκερ και Τσιμπόνα, αντίστοιχα, χωρίς περιθώριο ήττας

Πέντε αγωνιστικές έμειναν για το τέλος της προημιτελικής φάσης του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος. Κάθε παιχνίδι και "τελικός" για Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό. Η αποτυχία οδηγεί μακριά από την προνομιούχο δυάδα, που δίνει προβάδισμα έδρας στην επόμενη φάση.

Με απουσίες η Ούλκερ

Η αντίστροφη μέτρηση για Ολυμπιακό αρχίζει από την Κωνσταντινούπολη. Στις 20.30 αντιμετωπίζει την Ούλκερ (ΑΝΤ-1), η οποία βρίσκεται στο ίδιο σημείο εκκίνησης με 14 βαθμούς και παλεύει για πρόκριση στην επόμενη φάση. Ο Ολυμπιακός είχε περάσει σαν "σίφουνας" πέρσι από το "Αμπντί Ιπεκτσί", νικώντας την Εφές Πίλσεν με 77 - 42. Είχε κάνει εκείνη τη βραδιά το καλύτερο παιχνίδι του την τελευταία τριετία. Οι παίκτες του θα έχουν την ίδια διάθεση κι απόψε; Η ευκαιρία είναι πάντως μοναδική. Η Ούλκερ θα αγωνιστεί χωρίς δυο βασικά στελέχη της. Ο Αμερικανός Ουίλιαμς έχει τεθεί από καιρό νοκ άουτ, ενώ ο Τούρκος διεθνής Εντερνάι, που είχε τραυματιστεί στο παιχνίδι με τον Ηρακλή, δεν έχει επιστρέψει ακόμη στους αγωνιστικούς χώρους. Η Ούλκερ προέρχεται πάντως από τρεις συνεχόμενες νίκες. Κι ομάδα που νίκησε την ισπανική Μάλαγα, τον Ηρακλή στη Θεσσαλονίκη και την ιταλική Τρεβίζο, αν μη τι άλλο, είναι υπολογίσιμος αντίπαλος που απαιτεί σοβαρότητα και προσοχή.

Για τους Πειραιώτες το παιχνίδι είναι από τα ονομαζόμενα νοκ άουτ. Αν μάλιστα ηττηθεί και με διαφορά μεγαλύτερη των 16 πόντων, θα είναι καταστροφή. Στη δεύτερη περίπτωση θα κινδυνεύσει να βρεθεί ακόμα κι εκτός τετράδας κι ο δρόμος για το Παρίσι θα γίνει δυσδιάβατος.

Αισιοδοξούν οι "πράσινοι"

Σε ανάλογη μοίρα με τους Πειραιώτες βρίσκεται ο Παναθηναϊκός, που αγωνίζεται στο Ζάγκρεμπ. Οι "πράσινοι" μετά τις ήττες από Ρεάλ και Μπαρτσελόνα χρειάζονται την εκτός έδρας νίκη επί της Τσιμπόνα, ώστε να εκμεταλλευτούν τη σημερινή "εμφύλια" συνάντηση της Μαδρίτης, ανάμεσα στη Ρεάλ και την Μπαρτσελόνα.

"Οι παίκτες μου έχουν μείνει πίσω στον τομέα της αυτοπεποίθησης", παραδέχτηκε ο Μπ. Μαλίκοβιτς, συμπληρώνοντας: "Με νίκη στην Κροατία θα ανακάμψουμε". Ο Στ. Βράνκοβιτς δήλωσε περισσότερο αισιόδοξος, κι όχι επειδή επέστρεψε έστω και για λίγες μέρες σε πάτρια εδάφη. "Είμαστε καλύτεροι και θα νικήσουμε", υπογράμμισε.

Ο Μπ. Μαλίκοβιτς, που αποκάλυψε χτες ότι γεννήθηκε στην Κροατία και μετακόμισε στο Βελιγράδι σε ηλικία 12 χρόνων, διατηρώντας όμως ακόμα εκεί εξοχικό σπίτι, τόνισε ότι υπολογίζει τον Ουίλκινς, για τον οποίο συνεχίζει πάντως να κάνει με την πρώτη ευκαιρία τα παράπονά του. "Αν από την αρχή της περιόδου αγωνίζονταν οι δύο ξένοι, ο Παναθηναϊκός θα είχε κάνει το πολύ 1 - 2 ήττες. Ο Ουίλκινς δεν έκανε προετοιμασία, ενώ στη συνέχεια έφυγε για ένα μήνα στις ΗΠΑ προκειμένου να βρεθεί κοντά σε συγγενικά του πρόσωπα. Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει πρόβλημα. Περιμένω να μας βοηθήσει σήμερα, αλλά μέχρι τώρα δεν έχει προσφέρει όσα μπορεί", κατέληξε.

Ο αγώνας θα μεταδοθεί μαγνητοσκοπημένος από τον ΑΝΤ-1 στις 22.00.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ