Πέμπτη 18 Γενάρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ
Επικράτησαν τα φαβορί

Σε ρυθμό ρελαντί ο Παναθηναϊκός επικράτησε της Δόξας Βύρωνα με 3 - 1 και πέρασε άνετα στους 8 του Κυπέλλου Ελλάδας. Στα άλλα ματς δεν είχαμε εκπλήξεις και τα φαβορί επικράτησαν εύκολα ή δύσκολα. Ας δούμε αναλυτικά τα τα 6 από τα 8 ματς της χτεσινής ημέρας:

ΠΑΟ - Δόξα Β. 3 - 1

Στο ΟΑΚΑ ο Παναθηναϊκός με πολλές αλλαγές στη σύνθεσή του κέρδισε τη Δόξα Βύρωνα με 3 - 1. Ο Θωμαϊδης άνοιξε το σκορ στο 17', ενώ οκτώ λεπτά αργότερα ο Γ. Χ. Γεωργιάδης αύξησε το δείκτη του σκορ για τους γηπεδούχους. Η αντίδραση της Δόξα ήρθε στο 32', όταν ο Μουστάκας "νίκησε" τον Αντώνη Νικοπολίδη και μείωσε σε 1 - 2. Το τελικό αποτέλεσμα διαμορφώθηκε με αριστοτεχνικό απευθείας φάουλ του Ανδρέα Λαγωνικάκη. Ο ΠΑΟ αγωνίστηκε με τους: Νικοπολίδη, Νικολαϊδη, Χριστοδούλου, Καπουράνη, Μάρκο, Μπασινά, Νιόπλια, Γ. Χ. Γεωργιάδης (46' Καφέ), Λαγωνικάκη, Καρβάλιο, Θωμαϊδη.

Ιωνικός - ΠΑΟΚ 0 - 1

Ο Νίκος Μιχόπουλος ήταν ο φύλακας άγγελος της εστίας του ΠΑΟΚ στη Νεάπολη. Ο δικέφαλος πήρε τη νίκη 1 - 0 χάρη σε ένα γκολ του Πάρη Ζουμπούλη στο 26' με κεφαλιά. Στο δεύτερο ημίχρονο ο Ιωνικός "κλότσησε" δυο φορές την ευκαιρία τουλάχιστον να ισοφαρίσει. Στο 55' και 75' Νοβοχάτσκι και Γρίμπιλας έχασαν πέναλτι που απέκρουσε ο διεθνής πορτιέρο του ΠΑΟΚ.

Λαχτάρησε ο Απόλλωνας.

* Τα... χρειάστηκε ο Απόλλωνας στη Ριζούπολη απέναντι στον στιβαρό Παναιτωλικό. Η ομάδα της Ριζούπολης άνοιξε το σκορ στο 38 με απευθείας φάουλ του Μπλάντεν Κόλα. Στο 63' ο Βλάχος ισοφάρισε για τους Αγρινιώτες, όμως και πάλι ο Κόλα στο 81' έδωσε το προβάδισμα στον Απόλλωνα. Ο Μπελεβώνης στο 89' διαμόρφωσε το τελικό 2 - 2.

* Στη Βέροια ο Αλέκος Κακλαμάνος στο ντεμπούτο του με τη φανέλα των "λόρδων" πέτυχε και τα δυο γκολ στο 2 - 1 σε βάρος της ομώνυμης ομάδας. Για τους γηπεδούχους άνοιξε το σκορ στο 10' ο Κακανούλιας.

* Η Ξάνθη πέρασε εντυπωσιακά από την Καλαμαριά νικώντας 3 - 0 τον Απόλλωνα. Σκόρερ οι Καραγεωργίου με πέναλτι στο 27', Μαρτσέλο 55', Νέτσα 57'.

* Τέλος, στη Ρόδο τα Τρίκαλα άλωσαν το σμαραγδένιο νησί με επιβλητική επικράτηση 2 - 0 επί του Ιάλυσου. Τα τέρματα σημείωσαν οι Μουστακίδης 18' και Κωνσταντινίδης 84'.

Η κλήρωση για την προημιτελική φάση των 8 θα γίνει την ερχόμενη Δευτέρα στις 12 το μεσημέρι στα γραφεία της ΕΠΟ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ