Τρίτη 23 Γενάρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΑΠΩΝΙΑ
Πρωθυπουργικές υποσχέσεις "υψηλών" τόνων...

ΤΟΚΙΟ.-

Στην άσκηση πιο "δυναμικής" εξωτερικής πολιτικής και στην προώθηση οικονομικών και κοινωνικών μεταρρυθμίσεων θα επικεντρώσει το έργο της η κυβέρνηση του νέου πρωθυπουργού της Ιαπωνίας, Ριουτάρο Χασιμότο.

Ο Ιάπωνας πρωθυπουργός μιλώντας χτες στο Κοινοβούλιο για τους στόχους της κυβέρνησής του, έκανε έκκληση για ολόπλευρη οικονομική ανάκαμψη της χώρας, ζητώντας από όλους την ανάληψη άμεσης δράσης για τη βελτίωση της οικονομίας μέσα σε ένα χρόνο και τη ριζική αλλαγή της οικονομικής δομής εντός τριών χρόνων! Μεταξύ των προτεραιοτήτων της κυβέρνησης Χασιμότο θα είναι (σύμφωνα με τις πρωθυπουργικές υποσχέσεις) η προώθηση χρηματοπιστωτικών αλλαγών, και η δημιουργία πλαισίου κοινωνικής προστασίας για τους ηλικιωμένους.

Τέλος, ο πρωθυπουργός αναφερόμενος στην άσκηση μιας πιο δυναμικής, όπως είπε, εξωτερικής πολιτικής, υποσχέθηκε ότι θα καταβάλει κάθε προσπάθεια για να βρεθεί λύση στα "προβλήματα των κατοίκων της (νήσου) Οκινάουα", σε σχέση με την εκεί παρουσία των αμερικανικών στρατιωτικών βάσεων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ