Παρασκευή 26 Γενάρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ-ΟΡΤΕΖ 67-69
Το δις εξαμαρτείν...

Ιδανικός... αυτόχειρας πάλι ο Παναθηναϊκός. Κατάφερε (γιατί περί κατορθώματος πρόκειται) να χάσει για δεύτερη φορά μέσα στο ΟΑΚΑ, αυτή την φορά από την ελλειπέστατη Ορτέζ με 67 - 69 και να μπει σε περιπέτειες. Τώρα πρέπει οπωσδήποτε να κερδίσει τους τρεις επόμενους αγώνες (με Μπενφίκα και Μακάμπι εκτός, με Μπάκλερ εντός) για να πάρει την δεύτερη Θέση. Σε αντίθετη περίπτωση είναι πιθανότατο να συνατηθεί με τον Ολυμπιακό.

Οι "πράσινοι" που φέτος έχουν πικράνει αρκετές φορές τους φιλάθλους τους δικαίωσαν με τον χειρότερο τρόπο τον Μάλκοβιτς που πριν τον αγώνα "χτυπιόταν" ότι χρειάζεται προσοχή και σοβαρότητα.

Οι ελλείψεις και τα προβλήματα της Ορτέζ, απουσίαζαν οι Αμερικάνοι Ντέι - Σμίθ ενώ ο Ριγκοντό ήταν τραυματίας, "υπνώτισαν" τους γηπεδούχους που μπήκαν στον αγώνα... άνετοι. Από την άλλη οι Γάλλοι ακολούθησαν έξυπνη τακτική. Κράτησαν το παιχνίδι σε αργούς ρυθμούς αφού γνώριζαν πως σε διαφορετική περίπτωση δεν είχαν τύχη.

Η ζώνη των φιλοξενουμένων δυσκόλεψε ιδιαίτερα τον Παναθηναϊκό. Αυτό σε συνάρτηση με την απουσία εύκολου καλαθιού και προβλήματα στα ριμπάουντ (κυρίως τα αμυντικά) έφεραν το 31 - 36 του ημιχρόνου. Ας όψεται βέβαια και ο Ριγκοντό που "πυροβολούσε" συνεχώς από τα 6.25.

Οι "πράσινοι" από την πλευρά τους έκαναν το μεγάλο λάθος να μην εκμεταλευτούν την... μοναξιά του Βράνκοβιτς κάτω από το καλάθι. Ο Κροάτης τελείωσε το ημίχρονο με δύο πόντους...

Στην επανάληψη οι γηπεδούχοι κατάφεραν να καλύψουν την διαφορά "ανακαλύπτοντας" τον Βράνκοβιτς και βελτιόνοντας την άμυνα. Ομως 13 57 πριν το τέλος οι ανεγκέφαλοι της εξέδρας έκαναν το... θαύμα τους. Γέμισαν το γήπεδο αντικείμενα ένα από τα οποία χτύπησε τον πρόεδρο της Ορτέζ.

Αυτός πήρε την ομάδα και έφυγε από το γήπεδο. Ο κομισσάριος απείλησε ότι την επόμενη φορά θα διακόψει οριστικά τον αγώνα και το παιχνίδι ξανάρχισε. Το κακό όμως είχε γίνει. Πάνω που ο Παναθηναϊκός είχε βρει τον ρυθμό του, τον ξαναέχασε.

Οι Γάλλοι συνήρθαν, η "πράσινη" άμυνα (κυρίως στην περιφέρεια) θυμήθηκε τον κακό της εαυτό και η ζημιά έγινε. Μοιραίος παίχτης ο Ουίλκινς που ενώ με τρεις βολές έκανε το σκορ 65 - 66, μ ένα αντιαθλητικό φάουλ στον Μπιάλσκι "σιγούρεψε" την ήττα.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ: Αλβέρτης 5 (1), Βουρτζούμης 8 (2), Οικονόμου 15 (1), Γιαννάκης 7, Βράνκοβιτς 11, Ουίλκινς 21 (3), Κόρφας, Πετσάρσκι.

ΟΡΤΕΖ: Κοκό 6 (2), Ντιμπό 11, Γκαντού Τ. 7 (1), Γκαντού Ν. 11 (1), Ριγκοντό 31 (5), Μπιάλσκι 2.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ