Σάββατο 27 Γενάρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
"Βασίλειο" των εργοδοτών!

Εργοδότες δίνουν εντολές για το ποιους ανέργους θα τοποθετήσει σε επιδοτούμενες θέσεις ο διευθυντής του ΟΑΕΔ Πύλης Αξιού, όπως καταγγέλλει ο συνδικαλιστής Π. Μαντζαρίδης σε αναφορά του

Την τοποθέτηση ανέργων σε επιδοτούμενες θέσεις εργασίας, μετά από υποδείξεις των ίδιων των εργοδοτών που δίνουν ονόματα για πρόσληψη και χωρίς αξιοκρατικά κριτήρια από τον διευθυντή της υπηρεσίας του ΟΑΕΔ Πύλης Αξιού κ. Κεσίσογλου,καταγγέλλει ο πρόεδρος του Συνδικάτου Εργατοτεχνιτών και Υπαλλήλων του Δήμου Θεσσαλονίκης Π. Μαντζαρίδης,με αναφορά του προς τη διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης.Ο συνδικαλιστής τοποθετήθηκε σε επιτροπή της υπηρεσίας ως εκπρόσωπος του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης και στην αναφορά του περιγράφει το απαράδεκτο καθεστώς λειτουργίας της επιτροπής και την ανάλογη νοοτροπία των στελεχών του ΟΑΕΔ που την απαρτίζουν.

Δεν έχει "κανένα λόγο πάνω στις τοποθετήσεις ανέργων σε εργασία και στις επιδοτήσεις" η επιτροπή, δήλωσε ο διευθυντής του ΟΑΕΔ στον Π. Μαντζαρίδη,τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι "δίνουν οι εργοδότες ονόματα για πρόσληψη και αυτός (σ. σ. ο διευθυντής) τούς τοποθετεί και προβαίνει στις επιδοτήσεις"!

Μετά την τοποθέτησή του στην επιτροπή, τον Αύγουστο του 1995,ο Π. Μαντζαρίδης ειδοποιήθηκε μόλις στις 13 Γενάρη του 1996 (!) από τον προϊστάμενο του ΟΑΕΔ να περάσει από τα γραφεία της υπηρεσίας για να γνωριστούν! Οταν ο συνδικαλιστής πήγε στον ΟΑΕΔ, τον παρέπεμψαν στον διευθυντή που του είπε ότι δεν υπάρχει κανονισμός λειτουργίας της επιτροπής και ότι αυτή η επιτροπή είναι "υποβαθμισμένη και ουσιαστικά δε λαμβάνει καμιά απόφαση, απλώς γίνονται μόνο ανακοινώσεις"! Είπε επίσης ότι επειδή η επιτροπή δεν έχει συνεδριάσει από τον Αύγουστο του 1995 στην επόμενη συνεδρίαση θα γίνονταν ταυτόχρονα τέσσερις συνεδριάσεις "με αναλογική ισχύ"! Επιπλέον είπε ότι οι συνεδριάσεις γίνονται δυο φορές το μήνα... διπλές, ώστε να συμπληρώνονται τέσσερις μηνιαίως!

Ο συνδικαλιστής διαφώνησε με το διευθυντή της υπηρεσίας για όλη αυτή την κατάσταση μπροστά στην πρόεδρο της επιτροπής, η οποία, αφού κι αυτή δεν μπόρεσε να τον μεταπείσει για τη σκοπιμότητα του συγκεκριμένου τρόπου λειτουργίας, απευθύνθηκε στον διευθυντή της υπηρεσίας, λέγοντάς του "τότε να καλέσουμε τον αναπληρωματικό"! "Υποψιάζομαι ότι ήταν μια έμμεση απειλή προς εμένα ότι θα χάσω τη "χρηματική αποζημίωση" από τις συνεδριάσεις της επιτροπής, λες και αυτοσκοπός στις επιτροπές αυτές είναι η "χρηματική αποζημίωση" και όχι η υπεράσπιση των συμφερόντων και η λύση των προβλημάτων των εργαζομένων", σημειώνει ο συνδικαλιστής στην αναφορά του.

Ο Π. Μαντζαρίδης σημειώνει επίσης: "Αφού η επιτροπή αυτή είναι τόσο υποβαθμισμένη και χωρίς καμιά ουσιαστική αντικειμενική σημασία για τους εργαζόμενους, ανέργους, για τις επιδοτήσεις κλπ., ο εκπρόσωπος του ΕΚΘ (των εργαζομένων) όχι μόνο στην παραπάνω επιτροπή, αλλά και σε παρόμοιες άλλες επιτροπές, τι ρόλο παίζει, της νομιμοποίησης των παρατυπιών και των παρανομιών ή για να παίρνει την κάποια χρηματική αποζημίωση;".

Τέλος ο συνδικαλιστής, ο οποίος υπηρετεί από την εφηβική ηλικία το συνδικαλιστικό κίνημα "σε δύσκολες και πέτρινες εποχές, γι' αυτό όλα αυτά μου φαίνονται περίεργα και απαράδεκτα" - ενώ έχει αρνηθεί και τη σύνταξη εργατοπατέρα - σημειώνει: "Δυστυχώς αυτή η περίεργη νοοτροπία έχει περάσει τα χρόνια αυτά σε πολλούς που συμμετέχουν σε παρόμοιες επιτροπές, που οι εκπρόσωποι των εργαζομένων έχουν θέση κομπάρσου, χωρίς να γνωρίζουν τα δικαιώματά τους, αφού δεν υπάρχουν σε πολλές περιπτώσεις κανονισμοί λειτουργίας τους".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ