Σάββατο 27 Γενάρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Να καταργηθεί το διαφθορείο!

Την προκλητική για τους εργαζόμενους συνέχιση λειτουργίας του Ταμείου "εργατοπατέρων", καταγγέλλουν βουλευτές του ΚΚΕ

"Η συνέχιση της λειτουργίας του απαράδεκτου Ταμείου Εργατικών Στελεχών, που καλλιεργεί τον εργατοπατερισμό, τη διαφθορά, τον καριερισμό και την πολυδιάσπαση του συνδικαλιστικού κινήματος, αποτελεί πρόκληση για τους εργαζόμενους",σημειώνουν σε ερώτησή τους προς τον υπουργό Εργασίας οι βουλευτές του ΚΚΕ,Δ. Κουμπούρης και Γ. Κατσαρός.

Οι βουλευτές του ΚΚΕ στην ερώτησή τους αναφέρουν, επίσης, ότι τη στιγμή που τα πρωτοβάθμια σωματεία ασφυκτιούν οικονομικά λόγω μη χρηματοδότησής τους, είναι απαράδεκτο ο Οργανισμός Εργατικής Εστίας να επιχορηγεί με δισεκατομμύρια δραχμές, από τις εισφορές των εργαζομένων, το Ταμείο "εργατοπατέρων" και υπενθυμίζουν τη δημόσια δέσμευση του προηγούμενου υπουργού Εργασίας - πριν τον ανασχηματισμό - ότι θα διαλύσει το αμαρτωλό Ταμείο.

Οι δυο βουλευτές ρωτούν τον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων "εάν προτίθεται η κυβέρνηση να προχωρήσει άμεσα στην κατάργηση του εργατοπατερικού Ταμείου των Εργατικών Στελεχών. Εάν θα προχωρήσει στην τροποποίηση του νόμου 2224/94 ώστε να επιχορηγούνται και όλες οι πρωτοβάθμιες συνδικαλιστικές οργανώσεις των εργατοϋπαλλήλων του ιδιωτικού τομέα".

  • Την κατάργηση του Ταμείου των "εργατοπατέρων" ζητάει από τον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, με ομόφωνή απόφασή του, και το Διοικητικό Συμβούλιο της Ενωσης Εργαζομένων της ΑΜΕ Ελληνικοί Βωξίται Δελφών - Διστόμου.Συγκεκριμένα, η διοίκηση του σωματείου ζητάει την κατάργηση του Ταμείου που δημιουργήθηκε με μοναδικό στόχο τη χειραγώγηση, τη διάσπαση και την υπονόμευση του συνδικαλιστικού κινήματος.

Ζητά, επίσης, τα χρήματα που θα περισσέψουν από την κατάργηση του Ταμείου να δοθούν για την οικονομική ενίσχυση των πρωτοαβάθμιων σωματείων που αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα. Τέλος, σημειώνει: "Καλούμε τη νέα ηγεσία του υπουργείου Εργασίας να μην υποκύψει στις πιέσεις για τη διατήρηση του Ταμείου και όσο γίνεται πιο γρήγορα να το καταργήσει".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ