Σάββατο 27 Γενάρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Ευχές και καλωσορίσματα...

Η ΑΔΕΔΥ καλωσορίζει τον νέο πρωθυπουργό και το... 2,5%+2,5% της εισοδηματικής πολιτικής του

Στο 51% θα ανέλθουν οι απώλειες εισοδήματος των δημοσίων υπαλλήλων, μετά και τις εξευτελιστικές αυξήσεις του 2,5%+2,5% της κυβέρνησης για το '96, αλλά παρ' όλα αυτά η ΑΔΕΔΥ καλωσορίζει με ευχές για επιτυχία στο έργο της τη νέα κυβέρνηση, σε μια επιστολή προς τον νέο πρωθυπουργό, που κατά τ' άλλα έχει ως στόχο την ενημέρωσή (;) του - ενόψει των προγραμματικών δηλώσεων - για τα οξυμένα προβλήματα των δημοσίων υπαλλήλων.

Η ΑΔΕΔΥ επισημαίνει στην επιστολή τη δραματική οικονομική κατάσταση των συνταξιούχων και των εργαζομένων στο δημόσιο, που "σήκωσαν το μεγάλο βάρος των σταθεροποιητικών προγραμμάτων" και καταθέτει τα αιτήματά της για: Αναβάθμιση των εισοδημάτων με ουσιαστικές αυξήσεις. Νέο μισθολόγιο. Ελεύθερες συλλογικές διαπραγματεύσεις με επικύρωση των 151 και 154 Διεθνών Συμβάσεων Εργασίας. Εκδημοκρατισμό, εκσυγχρονισμό και αναβάθμιση των δημοσίων υπηρεσιών, καθώς και για τα ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά προβλήματα του κλάδου.

Αιτήματα για τα οποία αναζητά λύσεις "μέσα από ένα ουσιαστικό και αποτελεσματικό διάλογο", ενώ καταλήγοντας, ζητά συνάντηση με τον πρωθυπουργό "εφόσον το επιτρέψει ο προγραμματισμός σας"!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ