Τρίτη 30 Γενάρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
"Επικίνδυνο, δογματικό και πρόχειρο"

Τη μη κατάθεση του νομοσχεδίου για τις ΔΕΚΟ, "που οδηγεί στην ιδιωτικοποίησή τους", ζητά το Εργατικό Κέντρο Πειραιά, ασκώντας έντονη κριτική

"Επικίνδυνο, δογματικό και πρόχειρο", που "στο όνομα του "εκσυγχρονισμού" δρομολογεί την ιδιωτικοποίηση 52 επιχειρήσεων ΔΕΚΟ", χαρακτηρίζει το Εργατικό Κέντρο Πειραιά με ανακοίνωσή του το νομοσχέδιο για τις ΔΕΚΟ και ζητάει να μην κατατεθεί στη Βουλή, να ανοίξει ουσιαστικός διάλογος για την εξυγίανση και τον εκσυγχρονισμό των ΔΕΚΟ και να αποσυρθεί σε κάθε περίπτωση το άρθρο 2, σημείο - "κλειδί" για την ιδιωτικοποίησή τους.Το ΕΚΠ αναφέρει στην ανακοίνωσή του ότι αυτό το σχέδιο νόμου είναι πρόχειρο, γιατί δεν έχει προηγηθεί ουσιαστικός διάλογος, δεν υπάρχει καμιά στρατηγική ανάπτυξης, δεν έχει γίνει καμία μελέτη αγοράς για κανένα κλάδο, για το ρόλο και τις ανάγκες που έχει η κάθε επιχείρηση ξεχωριστά.

Είναι, επίσης, επικίνδυνο γιατί όλες αυτές οι επιχειρήσεις που αποτελούν το νευρικό ιστό της οικονομίας χωρίς καμιά διάκριση οδηγούνται στην ιδιωτικοποίηση, αποδιαρθρώνοντας τον οικονομικό ιστό της χώρας. Εξίσου επικίνδυνο και για τις κατακτήσεις και τα δικαιώματα των εργαζομένων, διότι πίσω από τα τριετή - πενταετή συμβόλαια εύκολα μπορεί κανείς να διακρίνει τον κίνδυνο υπονόμευσης των θεσμών των ΣΣΕ και του συνταξιοδοτικού.

"Εμείς θέλουμε - αναφέρεται στην ανακοίνωση - ένα νομοσχέδιο που θα καταργεί τους πελατειακούς, διοικητικούς, επιχειρηματικούς, χρηματοοικονομικούς περιορισμούς στη λειτουργία τους. Θέλουμε ένα νόμο που θα αφορά τη διοικητική και διαχειριστική τους αυτοτέλεια, τον άμεσο και μακροπρόθεσμο προγραμματισμό τους, τον κοινωνικό τους προσανατολισμό, τον κοινοβουλευτικό έλεγχο στον ορισμό των διοικήσεων και των μεγάλων συμβάσεων, τον εργατικό και κοινωνικό έλεγχο. Θέλουμε ένα νομοσχέδιο που θα διασφαλίζει το δημόσιο και κοινωνικό ρόλο των επιχειρήσεων αυτών και όχι την εκποίησή τους".

"Δηλώνουμε - υπογραμμίζει τέλος το ΕΚΠ - ότι θα αναπτύξουμε πολύμορφες πρωτοβουλίες μαζί με όλες τις ομοσπονδίες και τα σωματεία, με ιδιαίτερη επιμονή, ώστε αυτοί οι αγώνες μας να μην περιοριστούν μόνο στις αρνητικές επιπτώσεις από την ιδιωτικοποίηση και στη διατήρηση της σημερινής κατάστασης, αλλά να διεκδικήσουμε λύσεις για τη συνολική αντιμετώπιση των υπαρκτών προβλημάτων"... "βάζοντας ένα μεγάλο ΣΤΟΠ στη δογματική, αδιέξοδη και αντιαναπτυξιακή, για το μέλλον των εργαζομένων και της χώρας, πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ