Τρίτη 30 Γενάρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Καμπανέλλης, Ρίτσος, Αλμπι

Ενα από τα τελευταία κείμενα του Ιάκωβου Καμπανέλλη ανέβηκε σε πανελλήνια πρώτη και θα παρουσιάζεται από την Πειραματική Σκηνή της "Τέχνης",στο θέατρο "Αμαλία" της Θεσσαλονίκης. Το έργο με τίτλο "Στη χώρα του Ιψεν" εκτυλίσσεται στην άδεια σκηνή ενός θεάτρου, αμέσως μετά το τέλος μιας παράστασης των "Βρικολάκων" του Ιψεν και εντάσσεται στον άξονα του φετινού ρεπερτορίου της Πειραματικής Σκηνής, που είναι η μυθολογία του θεάτρου. Ο Ιάκωβος Καμπανέλλης φωτίζει ένα μεγάλο θεατρικό μύθο, ενώ συγχρόνως θίγει τη σχέση θεάτρου και ζωής και τη σύγκρουση ανάμεσα στα γνήσια πάθη και την κοινωνική υποκρισία. Η σκηνοθεσία είναι του Πέτρου Ζηβανού,τα σκηνικά - κοστούμια της Ιωάννας Μανωλεδάκη και η μουσική επιμέλεια του Δημήτρη Ναζίρη.Τους ρόλους ερμηνεύουν: Νίκος Λύτρας, Κυριακή Ματσακίδου, Στάθης Μαυρόπουλος, Γιάννης Μόχλας, Δημήτρης Ναζίρης, Δημήτρης Σακατζής και Εφη Σταμούλη.

Σήμερα, ανεβαίνει, επίσης, από την Πειραματική Σκηνή της "Τέχνης",ο μονόλογος του Γιάννη Ρίτσου "Νεκρό σπίτι",που ερμηνεύει η Εφη Σταμούλη.Η σκηνοθεσία είναι του Νικηφόρου Παπανδρέου,τα σκηνικά - κοστούμια της Ιωάννας Μανωλεδάκη και η μουσική του Κώστα Βόμβολου.Συμμετέχει ο Δημήτρης Σακατζής και οι μουσικοί Κώστας Βόμβολος και Φλώρος Φλωρίδης.Σε ένα ερειπωμένο αρχοντικό, μια μοναχική γυναίκα, η Ηλέκτρα, που έχει διατρέξει τους αιώνες και έχει φτάσει στην εποχή μας, μιλάει σ' ένα νεαρό επισκέπτη για το παρελθόν του αίματος και για το μέλλον της αγάπης. Στο εναλλασσόμενο ρεπερτόριο της Πειραματικής Σκηνής,το "Νεκρό σπίτι" θα παίζεται κάθε Τρίτη, ως τα μέσα Μάρτη.

  • Η Βούλα Ζουμπουλάκη θα συνεργαστεί με τον Γιώργο Μεσσάλα στο άπαιχτο στην Ελλάδα έργο του Εντουαρντ Αλμπι, "Με θέα τη θάλασσα",που θα παρουσιαστεί στη Νεανική Σκηνή του "Μοντέρνου Θεάτρου",στην "Αλκυονίδα".Η παράσταση ανεβαίνει σε μετάφραση Ροζίτας Σώκου, σκηνοθεσία Γιώργου Μεσσάλα και σκηνικά Τάσου Παπαδόπουλου. Εκτός από την Βούλα Ζουμπουλάκη και τον Γιώργο Μεσσάλα παίζουν, επίσης, ο Σπύρος Μαβίδης και η Βίβιαν Βαλσάμη. Η παράσταση έχει προγραμματιστεί να ανέβει γύρω στις 20 Φλεβάρη και θα παίζεται σε εναλλασσόμενο πρόγραμμα με τον "Εμπορο της Βενετίας" του Σαίξπηρ. Ο "Πατέρας" του Στρίντμπεργκ θα είναι το εναρκτήριο έργο της επόμενης χειμερινής περιόδου.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ