Τρίτη 6 Μάη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 35
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΜΠΑΣΚΕΤ- ΠΛΕΪ ΟΦ
Και τώρα οι δυο τους

Ολυμπιακός και ΑΕΚ στον τελικό. Η Ενωση για πρώτη φορά μετά από 27 χρόνια στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα

Ο Ολυμπιακός του Ντ. Ιβκοβιτς εναντίον της ΑΕΚ του Γ. Ιωαννίδη. Οι δύο κορυφαίες ομάδες της κανονικής περιόδου αντίπαλες στον τελικό του πρωταθλήματος μπάσκετ. Αν για τον Ολυμπιακό η διεκδίκηση του πρωταθλήματος έχει γίνει ρουτίνα την τελευταία εξαετία, η ΑΕΚ με τη νίκη στο Αλεξάνδρειο επί του ΠΑΟΚ με 70 - 68 στην παράταση, ζει στιγμές ανεπανάληπτες. Μετά από 27 χρόνια φαγούρας, στη διάρκεια των οποίων πέρασε πολλές διοικητικές φουρτούνες, φτάνοντας ακόμα και στα πρόθυρα του υποβιβασμού, επιστρέφει στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της νέας περιόδου. Τελευταία φορά που είχε συμβεί κάτι ανάλογο ήταν την περίοδο 1970 - 71, όταν ακόμα αγωνίζονταν ο Τρόντζος, ο Αμερικάνος, ο Ζούπας, ο Λαρεντζάκης, αλλά και ο νυν βοηθός του Ντ. Ιβκοβιτς στον Ολυμπιακό, Κώστας Μπογατσιώτης. Τεράστιο το άλμα της ΑΕΚ, αν αναλογιστεί κανείς ότι πέρυσι τερμάτισε στη 10η θέση του βαθμολογικού πίνακα με 17 ήττες, μένοντας εκτός Ευρώπης. Ο Γιάννης Ιωαννίδης ουσιαστικά την αναγέννησε από τις στάχτες της και πολύ σωστά δηλώνει "δε σταματάμε εδώ, μάθαμε να μπαίνουμε στο γήπεδο να τα δίνουμε όλα και θα διεκδικήσουμε και το πρωτάθλημα".

"Πέταξε" ο Ολυμπιακός

Ο Ολυμπιακός πέταξε στο Περιστέρι με 86 - 58, βάζοντας πλώρη ολοταχώς για τον τρίτο του τίτλο στη φετινή περίοδο. Εχοντας υπέρ του το αβαντάζ έδρας, είναι το μεγάλο φαβορί για την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Για την κατάκτηση του πρωταθλήματος απαιτούνται τρεις νίκες και οι αγώνες θα διεξαχθούν στις 11/5, 18/5 και 25/5 (Φάληρο) και 14/5, 21/5 στο ΟΑΚΑ, με την προϋπόθεση φυσικά ότι θα χρειαστούν και τα πέντε παιχνίδια.

Το τρίτο εισιτήριο

Το τρίτο εισιτήριο που οδηγεί στην Ευρωλίγκα θα διεκδικήσουν το Περιστέρι και ο ΠΑΟΚ. Ο νικητής θα αναδειχτεί κι εδώ στις τρεις νίκες, με την ομάδα του Περιστερίου να έχει το πλεονέκτημα της έδρας. Είναι η πρώτη φορά που η ομάδα του Ντρ. Σάκοτα διεκδικεί πρόκριση στην κορυφαία ευρωπαϊκή διοργάνωση. Αρχής γενομένης από το γήπεδο του Περιστερίου, οι αγώνες θα διεξαχθούν στις 10, 13, 17, 20 και 24 Μάη, ενώ ο ηττημένος των συναντήσεων τη νέα περίοδο θα αγωνιστεί στο Κύπελλο Κόρατς.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ