Σάββατο 10 Μάη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΚΚΕ
Παρέμβαση για την Πειραϊκή Ορειχαλκουργία

Ερώτηση του Κόμματος στη Βουλή

Τη λήψη μέτρων για την αντιμετώπιση της τραγικής κατάστασης των εργαζομένων στην Πειραϊκή Ορειχαλκουργία, οι οποίοι παραμένουν απλήρωτοι από τον Ιανουάριο, αλλά και για τη σωτηρία της επιχείρησης, η οποία οδηγείται σε κλείσιμο, ζητάει με παρέμβασή του στη Βουλή το ΚΚΕ. Σε σχετική ερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή οι βουλευτές του Κόμματος Μήτσος Κωστόπουλος και Νίκος Γκατζής προς τους συναρμόδιους υπουργούς Ανάπτυξης και Εργασίας τονίζεται:

"Οι 70 εργαζόμενοι της "Πειραϊκής Ορειχαλκουργίας ΑΕ" στο 560 χλμ. της εθνικής οδού Αθηνών - Λαμίας, βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας από την 1η Απριλίου, διεκδικώντας τα δεδουλευμένα από 1/1/97 και τα ένσημα από το Σεπτέμβρη του 1996.

Το συγκεκριμένο εργοστάσιο βγαίνει σε πλειστηριασμό στις 30 Ιουλίου 1997, για να πληρωθούν τα χρέη προς τους εργαζόμενους, σε ιδιώτες, το ΙΚΑ κλπ., με αποτέλεσμα μια ακόμη παραγωγική μονάδα στη χώρα μας να κλείνει και άλλες 70 θέσεις εργασίας να χάνονται με όλες τις αρνητικές οικονομικές και κοινωνικές συνέπειες.

ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ οι κ. κ. Υπουργοί τι μέτρα προτίθενται να πάρουν, προκειμένου να σωθεί αυτή η παραγωγική μονάδα και να μη χάσουν τη δουλιά τους τόσοι εργαζόμενοι;".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ