Τρίτη 20 Μάη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 33
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Η ΕΡΤ στην "καρδιά" του πρωταθλήματος

Τα βλέμματα δισεκατομμυρίων τηλεθεατών θα είναι στραμμένα αυτό το καλοκαίρι στην ΕΡΤ. Πόλος έλξης θα γίνει η ΕΡΤ, αφού το καλοκαίρι αυτό είναι "καυτό" σε αθλητικά γεγονότα, που την αποκλειστικότητα της κάλυψης και μετάδοσής τους έχει η δημόσια ραδιοτηλεόραση. Η μεγαλύτερη αθλητική διοργάνωση, μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες, θα φιλοξενηθεί φέτος για πρώτη φορά στην Αθήνα. Πρόκειται για το 6ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου, το "Αθήνα '97", που θα πραγματοποιηθεί από τη 1 έως τις 10 Αυγούστου και θα συγκεντρώσει τους κορυφαίους αθλητές από όλον τον κόσμο. Συμμετοχή έχουν ήδη δηλώσει 200 χώρες, ενώ νέοι ορίζοντες για νέες διακρίσεις ανοίγονται και για τους Ελληνες αθλητές. Την ευθύνη της τελετής έναρξης στο Παναθηναϊκό Στάδιο και της τελετής λήξης στο Ολυμπιακό Στάδιο, έχει αναλάβει ο συνθέτης Βαγγέλης Παπαθανασίου.

Ο πρόεδρος της ΕΡΤ Παναγιώτης Παναγιώτου,σε γεύμα εργασίας που παρέθεσε χτες σε διαφημιστές και δημοσιογράφους, αναφέρθηκε στη σημασία του"6ου Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Στίβου" και στην αποκλειστικότητα των μεταδόσεών του, από την ΕΡΤ. Ο πρόεδρος της ΕΡΤ είπε ότι οι προετοιμασίες για τις μεταδόσεις, από το ραδιόφωνο και την τηλεόραση της ΕΡΤ, έχουν ξεκινήσει από μήνες και υπογράμμισε ότι η ΕΡΤ "εγγυάται την άψογη μετάδοση" αυτών των μεγάλων αθλητικών γεγονότων.

Η ΕΡΤ εδώ και πολλούς μήνες προετοιμάζεται συστηματικά, για να στείλει "εικόνα" και "ήχο" στους τηλεθεατές όλου του κόσμου. Η ΕΡΤ θα προσφέρει καθημερινές πολύωρες μεταδόσεις των αγωνισμάτων, αφιερώματα και οπτικοακουστικό υλικό. Διεξοδικά στις προετοιμασίες της ΕΡΤ, για την κάλυψη όλων των μεγάλων αθλητικών διοργανώσεων, αναφέρθηκε χτες κατά τη διάρκεια του γεύματος, ο προϊστάμενος του αθλητικού τμήματος Στράτος Σεφτελής.Θα χρησιμοποιηθούν, όπως είπε, από την ΕΡΤ 70 κάμερες και προσωπικό συνολικά 350 ατόμων. Τα 282 είναι εργαζόμενοι της ΕΡΤ, ενώ οι υπόλοιποι οπερατέρ από τη Σουηδία και από την Αγγλία, από όπου και θα σταλεί ένα ειδικό σύστημα παρακολούθησης των αγώνων δρόμου 100 μέτρων, ενώ Ολλανδοί θα καλύψουν το Μαραθώνιο ανδρών και γυναικών. Στο Ολυμπιακό Στάδιο θα "στηθεί" ένα μικρό χωριό, προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι 130 ξένοι σταθμοί. Την αποκλειστικότητα της μετάδοσης των αγώνων για τις ΗΠΑ θα την έχει το NBC, το οποίο θα στείλει για την κάλυψη 100 άτομα. Στις εξέδρες θα βρίσκονται 65 κάμερες και άλλες 42 για το "μούλτι" πρόγραμμα από το στάδιο. Η Ελλάδα, όπως είπε ο Στράτος Σεφτελής, με τον τρόπο κάλυψης του Πρωταθλήματος, θα δώσει"εξετάσεις" για τη διεκδίκηση της Ολυμπιάδας του 2004.

Η "ζεστή" αθλητική περίοδος ήδη έχει ξεκινήσει, όμως, από αυτό το μήνα, με υψηλές αθλητικές θερμοκρασίες και θα συνεχιστεί από την ΕΡΤ με καλύψεις και άλλων σημαντικών αθλητικών γεγονότων. Μεταξύ αυτών, η ΕΡΤ θα μεταδώσει το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ρυθμικής Γυμναστικής, το Παγκόσμιο Κύπελλο Υδατοσφαίρισης, τους Μεσογειακούς Αγώνες του Μπάρι και το Ευρωμπάσκετ.

Κ. Α.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ