Παρασκευή 30 Μάη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΑΘΗΝΑ '97
Σιγουριά Νεμπιόλο

Με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κ. Στεφανόπουλο, συναντάται αύριο ο πρόεδρος της ΙΑΑΦ, Πρίμο Νεμπιόλο, που έφτασε χτες στην Αθήνα. Ο ισχυρός άνδρας της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Στίβου σε δηλώσεις του στο αεροδρόμιο δήλωσε σίγουρος ότι η διοργάνωση του 6ου Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Στίβου στην Αθήνα θα είναι απόλυτα επιτυχής. "Η Ελλάδα έχει μεγάλη παράδοση στη διοργάνωση μεγάλων αγώνων και είμαι σίγουρος ότι το ίδιο θα γίνει και τώρα", τόνισε ο Ιταλός παράγοντας. Τον Πρίμο Νεμπιόλο που βρίσκεται στην Αθήνα για τις εργασίες του Συμβουλίου της ΙΑΑΦ (σήμερα και αύριο) υποδέχτηκαν στο αεροδρόμιο ο υφυπουργός Αθλητισμού, Α. Φούρας, ο νέος πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, Β. Σεβαστής, και παράγοντες του "Αθήνα '97".

  • Αμφίβολη ήταν μέχρι και χτες η συμμετοχή πολλών Ελλήνων πρωταθλητών στα "Βενιζέλεια" στίβου που διεξάγονται το Σάββατο στα Χανιά. Οι Ελληνες πρωταθλητές αισθάνονται χολωμένοι από τη στάση των διοργανωτών, που ενώ πληρώνουν τους ξένους που έρχονται στο μίτινγκ αγνοούν τους ίδιους.
  • Εξαιρετικά αμφίβολη θεωρείται, σύμφωνα με δημοσιεύματα του κινεζικού Τύπου, η συμμετοχή της Κινέζας πρωταθλήτριας των μεσαίων και μεγάλων αποστάσεων, Βανγκ Γιουνξία, στο 6ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου. Η Γιουνξία παρουσίασε τον περασμένο Γενάρη συμπτώματα νευρασθένειας εξαιτίας του υπερβολικού άγχους, που προήλθε από το εξαντλητικό προπονητικό πρόγραμμα στο οποίο υποβλήθηκε τα τρία τελευταία χρόνια.
  • Το δικό της ευρωπαϊκό ρεκόρ (4.28μ.) στο άλμα επί κοντώ κατέρριψε η Τσέχα πρωταθλήτρια, Ντανιέλα Μπάρτοβα, αφού στην Οστράβα "πέταξε" στα 4.29μ.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ