Παρασκευή 30 Μάη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΟΛΟ - ΦΙΝΑ ΚΑΠ
Την έστησαν στα 4 μέτρα...

Η Εθνική έχασε στα πέναλτι από τις ΗΠΑ (8 - 8 κανονικός αγώνας). Η διαιτησία τής αρνήθηκε πέναλτι 20'' πριν το τέλος

Καρδιές και... νεύρα έσπασαν χτες στο κλειστό κολυμβητήριο του ΕΑΚΑ με όσα διαδραματίστηκαν μετά το τέλος του παιχνιδιού της Εθνικής μας ομάδας με τις ΗΠΑ, για την τρίτη ημέρα του 10ου ΦΙΝΑ ΚΑΠ.

Η Εθνική μας αν και αναδείχτηκε ισόπαλη 8 - 8 στην κανονική διάρκεια του παιχνιδιού με τους Αμερικάνους, ηττήθηκε... μετά από μια και πλέον ώρα στη διαδικασία των πέναλτι με 5 - 3, καταλαμβάνοντας τελικά τη δεύτερη θέση του ομίλου μας. Μοιραίοι παίκτες για την Εθνική μας ήταν οι Λοράντος, Αφρουδάκης, αφού τα πέναλτί τους αποκρούστηκαν από τον Αμερικανό τερματοφύλακα.

Ετσι τώρα το εθνικό μας συγκρότημα θα αντιμετωπίσει στον ημιτελικό του Σαββάτου την Ουγγαρία που ήταν πρώτη στον άλλο όμιλο. Οι ΗΠΑ θα συγκρουστούν στον δεύτερο ημιτελικό με τη Ρωσία (δεύτερη στον άλλο όμιλο). Στο χτεσινό παιχνίδι η Εθνική έπεσε πάνω σε μια προκλητική διαιτησία του πρώτου διαιτητή Κεμάν από τις Ολλανδικές Αντίλες. Τα πράγματα θα μπορούσαν να είχαν πάρει διαφορετική τροπή αν ο Κεμάν δεν έκλεινε τα μάτια σε καθαρό πέναλτι που έγινε στο Γιώργο Αφρουδάκη 20 πριν τη λήξη του αγώνα.

Στον αγωνιστικό τομέα το εθνικό μας συγκρότημα αιφνιδιάστηκε στο πρώτο πεντάλεπτο που βρέθηκε να χάνει με 5 - 3 χάρις στην εκπληκτική απόδοση του "Χαλκιδαίου" Κρις Χούμπερτ. Στη συνέχεια όμως βελτίωσε την άμυνά του και ισορρόπησε το παιχνίδι. Οι Αμερικανοί εκμεταλλεύτηκαν καλύτερα "τον παίκτη παραπάνω" (4/6) ενώ η Εθνική είχε 4/11. Τα επτάλεπτα του αγώνα ήταν: 5 - 3, 0 - 1, 2 - 3, 1 - 1. Για την Εθνική μας σκόραραν οι Παπαναστασίου 3, Αφρουδάκης 2, Μαυρωτάς 1, Λοράντος 1, Καλακόνας 1. Για τους Αμερικανούς τα γκολ πέτυχαν: Χούμπερτ 5, Εντιγκ 1, Βίγκο 1, Κοπ 1.

Στο άλλο παιχνίδι του ομίλου μας Ιταλία και Ισπανία αναδείχτηκαν ισόπαλες 8 - 8.

Μπ. ΤΣΟΡΜΠΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ