Κυριακή 1 Ιούνη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
Οι έμπειροι και οι γρήγοροι

Τα φαβορί του φετινού Ράλι "Ακρόπολις". Οι ελληνικές συμμετοχές

Ο εθνικός μας αγώνας, που αισίως κλείνει τα 44 του χρόνια, θα ξεκινήσει την ερχόμενη Κυριακή κάτω από τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης. Θα ακολουθήσουν 1.255 χλμ., εκ των οποίων τα 400 χλμ., είναι ειδικές διαδρομές. Ο αγώνας είναι χωρισμένος σε τρία σκέλη, με τις δυο ανασυγκροτήσεις να προβλέπονται στα Καμένα Βούρλα. Στο "Ακρόπολις" έχουμε 9 νέες ειδικές διαδρομές, από το σύνολο των 20. Οι εργοστασιακές ομάδες που αναμένεται να κοντραριστούν για τις πρώτες θέσεις είναι 4 και ο συναγωνισμός αναμφίβολα θα είναι έντονος και θα προσφέρει συγκινήσεις στους φίλους των μηχανοκίνητων σπορ.

Τα... θηρία

ΣΟΥΜΠΑΡΟΥ ΙΜΠΡΕΖΑ: Επικεφαλής: Ντέιβιντ Ρίτσαρντς. Πληρώματα: Κόλιν Μακρέι - Νίκι Γκριστ, Κένεθ Ερικσον - Στέφαν Παρμάντερ. Παλμαρέ οδηγών: Κόλιν Μακρέι 9 νίκες στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ραλί (ΠΠΡ), Κένεθ Ερικσον 5 νίκες στο ΠΠΡ. Πρόβλεψη: Θεωρητικά είναι το καλύτερο αυτοκίνητο με θαυμάσιους και γρήγορους οδηγούς. Προσωπική μας εκτίμηση ότι είναι το λογικό φαβορί αν όλα πάνε καλά.

ΜΙΤΣΟΥΜΠΙΣΙ ΛΑΝΣΕΡ: Επικεφαλής: Αντριου Κόουαν. Πληρώματα: Τόμι Μάκινεν - Σέπο Χαριάνεν, Ρίτσαρντ Μπερνς - Ρόμπερ Ριντ. Παλμαρέ οδηγών: Μάκινεν 7 νίκες στο ΠΠΡ, Μπερνς νέος οδηγός χωρίς νίκη στο παγκόσμιο πρωτάθλημα ραλί. Πρόβλεψη: Το Λάνσερ έχει γίνει πλέον ένα αξιόπιστο αυτοκίνητο που αντέχει στις κακουχίες. Ο Μάκινεν (περσινός παγκόσμιος πρωταθλητής) είναι... άνεμος και μπορεί να πάρει ακόμη και την πρωτιά.

ΦΟΡΝΤ ΕΣΚΟΡΤ: Επικεφαλής: Μάλκολμ Γουίλσον. Πληρώματα: Κάρλος Σάινθ - Λουίς Μόγια, Γιούχαν Κανκούνεν - Γιούχαν Ρέπο. Παλμαρέ οδηγών: Σάινθ 18 νίκες στο ΠΠΡ, Κανκούνεν 21 νίκες στο ΠΠΡ. Πρόβλεψη: Μεγάλο όπλο της Φορντ είναι αναμφίβολα τα ονόματα των παγκόσμιων πρωταθλητών Κανκούνεν και Σάινθ. Φοβερό δίδυμο ικανό για όλα.

ΤΟΓΙΟΤΑ ΣΕΛΙΚΑ: Επικεφαλής: -. Πληρώματα: Φρέντι Λόιξ - Πασκάλ Σμετς. Ραούλ Σουφάν - Μάρτιν Κρίσι. Παλμαρέ οδηγών: Και οι δυο δεν έχουν κερδίσει ΠΠΡ. Πρόβλεψη: Το αμάξι που είναι πλέον σε βελγικά χέρια έχει ικανότητες, όμως οι οδηγοί είναι άπειροι για ένα τόσο δύσκολο αγώνα. Θα κερδηθούν εμπειρίες για το μέλλον.

Τα δικίνητα

Στην κατηγορία των αυτοκινήτων με κίνηση στους δυο τροχούς έχουμε ακόμη δυο εργοστασιακές ομάδες. Πρόκειται για τη ΣΕΑΤ με πληρώματα τους Ερβιν Βέμπερ - Μάνφρεντ Χίμερ, Χάρι Ραβάνπερα - Βόιτο Σιλάντερ και τους δικούς μας Στρατισίνο - Γιώργο Πετρόπουλο. Η έτερη ομάδα της ΣΚΟΝΤΑ που πάντα αγαπάει το "Ακρόπολις" θα έχει στο τιμόνι τους: Παβέλ Σιμπέρα - Πετρ Γκρος, Εμιλ Τρίνερ - Κάρελ Ζιράτκο.

Οι ρομαντικοί Ελληνες

Δεν είναι λίγοι αυτοί που ισχυρίζονται ότι το "Ακρόπολις" θα είχε... πεθάνει αν οι ιδιώτες (σ.σ. στη συντριπτική τους πλειοψηφία Ελληνες οδηγοί) δεν το στήριζαν ανεβάζοντας τις συμμετοχές. Ετσι και φέτος οι δικοί μας άνθρωποι ζητάνε το χειροκρότημά μας γιατί αυτό είναι το μόνο τους κέρδος.

Φέτος τρία πληρώματα ξεχωρίζουν και είναι ικανά για ένα καλό πλασάρισμα. Ο Λεωνίδας Κύρκος με τον Νίκο Πάνου θα οδηγήσουν ένα από τα καλύτερα αυτοκίνητα στην Ευρώπη, το Φορντ Εσκορτ WR. Με το κλασικότερο αυτοκίνητο των αγώνων (Φορντ Κόσγουορθ) θα αγωνιστούν οι Γιάννης Παπαδημητρίου - Νίκος Πετρόπουλος. Τέλος ο Αρης Βωβός και ο Γιάννης Αλβανός στο τιμόνι ενός Σουμπαρού Ιμπρέζα είναι από τις καλύτερες ιδιωτικές συμμετοχές. Καλή επιτυχία παιδιά!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ