Τρίτη 3 Ιούνη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΚΗ
Καθολικά στον αγώνα

Απεργία και κατάληψη από χτες κατά του "λουκέτου" που επιχειρεί να βάλει ο Π. Αγγελόπουλος

Δευτέρα πρωί. Γκρίζα σύννεφα σκεπάζουν τον ουρανό, το ρολόι δείχνει 6.30 πμ και οι πρώτοι εργάτες καταφτάνουν. Σε λίγη ώρα η πύλη Β της "Χαλυβουργικής" (αυτή μόνο έχει μείνει εν λειτουργία) γεμίζει από κόσμο. Κανείς δε δρασκελά την πύλη, δεν ήρθαν για να πιάσουν δουλιά. Ηρθαν για να παλέψουν για να υπάρχει και στο μέλλον μεροκάματο, για να σωθεί η επιχείρηση, κόντρα στα σχέδια του ιδιοκτήτη της, Π. Αγγελόπουλου, να βάλει "λουκέτο".

Η συμμετοχή στην 48ωρη απεργία, που ξεκίνησε χτες το πρωί, είναι καθολική. Δύο πανό με τη λέξη "κατάληψη",είναι κρεμασμένα στα κάγκελα απ' τη μια και την άλλη πλευρά της πύλης. Μαύρες σημαίες συμπληρώνουν το σκηνικό κι ένα τρίτο πανό που ξεδιπλώνεται, προσθέτει: "Οι απολύσεις εντάσσονται στις "φιλανθρωπίες" της "Χαλυβουργικής"".

Η εταιρία είχε ανακοινώσει ότι θα προχωρήσει σε 180 τρίμηνες διαθεσιμότητες από χτες, σε απολύσεις και σε κλείσιμο όλων των τμημάτων παραγωγής, εκτός της θερμής έλασης.

"Η απεργία και κατάληψη έχει απόλυτη επιτυχία", επισήμανε στην αρχή της ομιλίας του ο πρόεδρος του σωματείου, Ν. Χόνδρος και τόνισε: "Δεν αποδεχόμαστε τα σενάρια που οδηγούν στο μαράζωμα και τελικά στο κλείσιμο της επιχείρησης. Λέμε όχι στις απολύσεις και τις διαθεσιμότητες. Να κάνει ο εργοδότης τις αναγκαίες επενδύσεις, ώστε να γίνει η "Χαλυβουργική" βιώσιμη. Εκτός απ' τον εργοδότη, που είναι υπεύθυνος για το ό,τι έφερε την επιχείρηση εδώ, ενώ έκανε επενδύσεις στο εξωτερικό, πρέπει και η κυβέρνηση επιτέλους να πάρει θέση".

Παίρνοντας το λόγο ο Δ. Κουμπούρης,μέλος της διοίκησης του σωματείου, κάλεσε τους απεργούς να συμμετέχουν ακόμα πιο αποφασιστικά στις κινητοποιήσεις. Κατέληξε, επισημαίνοντας ότι "ο αγώνας που ξεκινάει, είναι αγώνας ιερός για την προστασία της επιχείρησης, της παραγωγικής βάσης της χώρας, την προστασία του μεροκάματού μας".

Στην κινητοποίηση παραβρέθηκε ο Α. Χοροζάνης,νομαρχιακός σύμβουλος και εκπρόσωπος της "Νομαρχιακής Αγωνιστικής Συνεργασίας".Τη συμπαράστασή τους εξέφρασαν με σύντομους χαιρετισμούς που απηύθυναν, οι δήμαρχοι, Ελευσίνας, Γ. Γεωργόπουλος,Μάνδρας, Α. Μαραγκός,Ασπροπύργου, Γ. Λιάγκος και ο πρόεδρος της Κοινότητας Μαγούλας, Δ. Μίχας.Επίσης, δίπλα στους εργαζόμενους βρέθηκαν, ο Γ. Σταυρόπουλος,μέλος του προεδρείου της ΓΣΕΕ και εκπρόσωποι της ΠΟΕΜ, του Εργατικού Κέντρου Ελευσίνας, του Συνδικάτου Μετάλλου Πειραιά και του σωματείου των "Ναυπηγείων Ελευσίνας".

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Στάση εργασίας σήμερα στη «Χαλυβουργική» (2018-09-26 00:00:00.0)
Σε διαθεσιμότητα 200 στη «Χαλυβουργική» (2014-02-07 00:00:00.0)
Απεργιακό μπαράζ από τη Δευτέρα (1997-05-30 00:00:00.0)
Απεργιακή κλιμάκωση (1997-01-11 00:00:00.0)
Στο "εδώλιο" η απεργία! (1996-09-14 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ (1996-09-03 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ