Σάββατο 7 Ιούνη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
Τελεσίγραφο ΦΙΦΑ

"Αυτά που ξέρατε να τα ξεχάσετε" είναι το έμμεσο πλην σαφέστατο μήνυμα που στέλνει η ΦΙΦΑ στα ελληνικά σωματεία και τους.... αναξιόπιστους παράγοντες τους. Στα γραφεία της ΕΠΟ έφτασε έγγραφο που αναφέρετε στις οφειλές σε αλλοδαπούς παίχτες ή σωματεία και μέτρα τα οποία αποφάσισε η παγκόσμια συνομοσπονδία για εξάλειψη του φαινομένου. Βέβαια κοινοποιήθηκε σε όλες τις ομοσπονδίες, όμως δυστυχώς για μας στον τομέα αυτό κατέχουμε εξέχουσα θέση. Δε θα ήταν υπερβολή λοιπόν να θεωρηθεί βάση της απόφασης η ελληνική συμπεριφορά.

Τι ακριβώς προβλέπει. Αρχικά, μέσω της ΕΠΟ, η ΦΙΦΑ θα παρεμβαίνει θέτοντας περιθώριο εξόφλησης 30 ημερών. Αν αγνοηθεί, έναν επιπλέον μήνα με 10% επιτόκιο όμως στο οφειλόμενο ποσό. Αν συνεχιστεί το χρέος θα γίνεται δεύτερη παρέμβαση και θα τίθεται τελευταίο περιθώριο 15 ημερών. Στη συνέχεια η παγκόσμια συνομοσπονδία θα επιβάλλει ποινές στις διεθνείς μετεγγραφές του εκάστοτε σωματείου και τέλος θα το παραπέμπει στην Πειθαρχική της Επιτροπή για την επιβολή κυρώσεων (αποβολή από διοργανώσεις, υποβιβασμό στο πρωτάθλημά της κλπ.).

  • Με άλλη απόφαση της η ΦΙΦΑ ανέβαλλε την εξομοίωση των μη κοινοτικών με τους κοινοτικούς ποδοσφαιριστές, ως την 1/4/1999.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ