Τετάρτη 11 Ιούνη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΜΑΖΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ
Απλήρωτοι οι γυμναστές

Οταν είχε αναλάβει τα καθήκοντά του ο υφυπουργός Αθλητισμού Α. Φούρας, ακολουθώντας την πεπατημένη, προχώρησε σε μεγαλόστομες εξαγγελίες. Μεταξύ άλλων σε μια επίδειξη φιλολαϊκής νοοτροπίας ισχυρίστηκε πως θα επανεφαρμοστούν, αναβαθμισμένα μάλιστα, τα προγράμματα μαζικού λαϊκού αθλητισμού.

Περίπου ενάμιση χρόνο μετά, η πραγματικότητα, την οποία διαμορφώνει η κυβερνητική πολιτική, αποτυπώνεται στην ανακοίνωση διαμαρτυρίας - καταγγελίας που εξέδωσε το Σωματείο Εργαζομένων Γυμναστών. Οπως αναφέρουν, "1.100 γυμναστές που εργάζονται στα προγράμματα "Αθληση για όλους" παραμένουν απλήρωτοι εδώ και 4 μήνες, γιατί η ΓΓΑ καθυστερεί να καταβάλει τα χρήματα που αντιστοιχούν στη μισθοδοσία τους. Καταγγέλλουμε τον κύριο Φούρα, που αρνείται να δεχτεί το σωματείο μας (βλέπε "κοινωνικός διάλογος"), να συζητήσει τις προτάσεις μας για τη βελτίωση του μαζικού αθλητισμού και να υπογράψει το οργανωτικό πλαίσιο λειτουργίας του προγράμματος "Αθληση για όλους" '97 - '98".

Οι γυμναστές ζητάνε να πληρωθούν όλα τα δεδουλευμένα, να υπογραφεί νέο οργανωτικό πλαίσιο, ν' αποκλειστούν οι ρουσφετολογικές προσλήψεις, μισθό αξιοπρέπειας με πλήρη ασφαλιστική κάλυψη, να σταματήσει η αδιαλλαξία του υφυπουργείου και να συζητήσει ο Α. Φούρας μαζί τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ