Τετάρτη 11 Ιούνη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
"Μαγειρέματα" στο Ράλι Ακρόπολις

Οι εταιρίες αποφάσισαν για τις θέσεις των πρώτων. Ο Κάνκουνεν "άφησε" τον Σάινθ να κερδίσει

Η τελευταία ημέρα του 44ου Ράλι Ακρόπολις έκρυβε τελικά μεγάλα "μαγειρέματα", αφού οι κατασκευάστριες εταιρίες, κάνοντας τους υπολογισμούς τους, αποφάσισαν τελικά για το ποιος οδηγός θα πρέπει να πάρει τη θέση που βόλευε. Ετσι λοιπόν, θα 'λεγε κανείς ότι οι τέσσερις πρώτες θέσεις της τελικής κατάταξης δημιουργήθηκαν προκειμένου να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντα των δυο μεγαλύτερων εταιριών που δίνουν μάχη για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα των κατασκευαστών ΦΟΡΝΤ και ΜΙΤΣΟΥΜΠΙΣΙ.

Ο Ισπανός Κάρλος Σάινθ με ΦΟΡΝΤ ΕΣΚΟΡΤ είναι από χτες ο νικητής του 44ου Ακρόπολις, αφού ο μέχρι προχτές πρωτοπόρος και μεγάλο φαβορί για την πρώτη θέση, Γιούχα Κάνκουνεν, με το άλλο εργοστασιακό ΦΟΡΝΤ ΕΣΚΟΡΤ έκανε πίσω ύστερα από εντολή της εταιρίας. Ο συνολικός χρόνος του Σάινθ ήταν 4.56.24, ενώ του "ομόσταυλού" του Κάνκουνεν 4.56.41.

"Μια από τα ίδια" και για τις θέσεις 3 και 4 όπου οι οδηγοί της ΜΙΤΣΟΥΜΠΙΣΙ, Μπερνς και Τόμι Μάκινεν, υπάκουσαν σε ανάλογες οδηγίες, ώστε να τερματίσουν ανάλογα. Τελικά στην τρίτη θέση ήταν ο Φινλανδός Τόμι Μάκινεν με ΜΙΤΣΟΥΜΠΙΣΙ ΕΒΟΛΟΥΣΙΟΝ και χρόνο 5.01.27, ενώ ο Μπερνς ήταν τέταρτος με ίδιο αυτοκίνητο και χρόνο 5.01.31.

Την πρώτη εξάδα συμπλήρωσαν ο Ρένστρομ με ΤΟΓΙΟΤΑ (5.04.11) και ο Μίκελ με ΜΙΤΣΟΥΜΠΙΣΙ (5.06.26).

Καλύτερος Ελληνας στη γενική κατάταξη ο Αρης Βωβός, που ήταν 9ος, με ΣΟΥΜΠΑΡΟΥ και χρόνο 5.12.05, ενώ τον ακολούθησε στην 10η θέση ο Λεωνίδας Κύρκος με ΦΟΡΝΤ (5.14.33)

Τέλος, ας σημειωθεί ότι από τα 101 πληρώματα που είχαν ξεκινήσει από το Ζάππειο την Κυριακή, κατάφεραν να τερματίσουν τα 57.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ