Παρασκευή 13 Ιούνη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 35
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ
Η ανοργανωσιά απειλεί τη γιορτή

Εν μέσω μεγάλων οργανωτικών προβλημάτων ανοίγει σήμερα η αυλαία

Με πολλά οργανωτικά προβλήματα και προκλητική αδιαφορία των υπευθύνων για την επίλυσή τους, ανοίγει σήμερα στο Μπάρι της Ιταλίας η αυλαία των 13ων Μεσογειακών Αγώνων, με την τελετή έναρξη (απευθείας μετάδοση ΕΤ1 στις 10μμ.)

Από σήμερα και μέχρι τις 24 Ιουνίου η καρδιά της Μεσογείου θα χτυπάει στο Μπάρι, όπου 21 χώρες θα επιδιώξουν τη διάκριση σε ένα θεσμό που αισίως φέτος φθάνει τα 49 χρόνια.

Παρ' όλα αυτά όμως τα καμώματα των Ιταλών διοργανωτών πολύ πριν την επίσημη έναρξη των αγώνων δημιουργούν δυσοίωνες προβλέψεις για το αν και κατά πόσο όλα θα διεξαχθούν ομαλά.

Πέρα από το γενικότερα προβλήματα που δημιουργήθηκαν από τις πρώτες αφίξεις των ξένων αποστολών, οι Ιταλοί διοργανωτές πιστοποίησαν την αδιαφορία τους και στο οργανωτικό πρόγραμμα των αγώνων.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα οι αγώνες μπάσκετ (που έχουν ήδη αρχίσει) όπου κανένας δεν ήξερε τι ώρα θα γίνουν οι αγώνες. Ας σημειωθεί χαρακτηριστικά ότι τρεις φορές έχει αλλάξει η ώρα των αγώνων που έχει δώσει μέχρι σήμερα η Εθνική μας ομάδα μπάσκετ που μετέχει στους Μεσογειακούς.

Και όλα αυτά ενόψει μάλιστα της επικείμενης ψηφοφορίας για την πόλη που θα διοργανώσει την Ολυμπιάδα του 2004, που μια από τις βασικές υποψήφιες πόλεις είναι η Ρώμη.

Εκτος όμως από την ανοργανωσιά οι φετινοί αγώνες χαρακτηρίζονται και από ρεκόρ.

Συνεχίζοντας μια ολοένα ανοδική πορεία όσον αφορά τις συμμετοχές, οι φετινοί αγώνες έχουν σημειώσει νέο ρεκόρ. Συγκεκριμένα, στο Μπάρι θα μετέχουν 21 χώρες με 3.365 αθλητές και αθλήτριες.

ΣΤΙΒΟΣ: Για ρεκόρ μεταλλίων

Με στόχο να δημιουργήσει νέο ρεκόρ συγκομιδής μεταλλίων αναχώρησε η ελληνική αποστολή του στίβου για τους Μεσογειακούς Αγώνες. Στην αποστολή μετέχουν συνολικά 67 αθλητές και αθλήτριες. Παράλληλα οι αγώνες αποτελούν ένα τεστ για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα που θα διεξαχθεί τον Αύγουστο στην Αθήνα, αφού αυτός είναι ο μεγάλος στόχος της φετινής χρονιάς.

Οι περισσότερες ελπίδες για διάκριση επικεντρώνονται στα σπριντ και στα άλματα.

Στους δρόμους ταχύτητας των ανδρών ξεχωρίζουν οι συμμετοχές των Τερζιάν Παναγιωτόπουλου, ενώ αντιστοίχως στις γυναίκες την παράσταση αναμένεται να κλέψουν οι Κατερίνες Κόφφα και Θάνου. Στα άλματα αναμένεται για άλλη μια φορά τον τελευταίο καιρό να λάμψει το άστρο της Νίκης Ξανθού. Στους άνδρες με στόχο το βάθρο θα ριχτούν στο σκάμμα οι Κουκοδήμος - Χαντζόπουλος.

Και στις ρίψεις όμως με ενδιαφέρον αναμένεται η συμμετοχή της Κελεσίδου στο δίσκο.

Οι αγώνες του στίβου αρχίζουν την Κυριακή με το Μαραθώνιο.

ΒΟΛΕΙ: Τεστ για την Ολλανδία

Με τον Αλεξανδρόπουλο στη σύνθεσή της στη θέση του Θεοδωρίδη και τους υπόλοιπους 11 παίκτες ετοιμοπόλεμους για την όσο το δυνατόν καλύτερη εμφάνιση αναχωρεί τη Δευτέρα η Εθνική ανδρών για το Μπάρι, όπου θα συμμετάσχει στους Μεσογειακούς Αγώνες.

Οι αγώνες αποτελούν ευκαιρία να τεστάρουν οι διεθνείς μας τις δυνάμεις τους ενόψει του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος που θα διεξαχθεί το Σεπτέμβριο στην Ολλανδίας.

Οι 12 παίκτες που έχει επιλέξει ο ομοσπονδιακός τεχνικός Στέλιος Καζάζης είναι: Ντράγκοβιτς, Μητρούδης, Γκιούρδας, Χατζηαντωνίου, Κοβάτσεφ, Κουρνέτας, Μποζίδης, Τσακιρόπουλος, Χριστοφιδέλης, Μπάεφ, Αλεξανδρόπουλος, Σαμαράς.

ΠΑΛΗ: Με πλήρη ομάδα

Με πλήρη ομάδα και βασικό στόχο την υπεράσπιση του ένδοξου παρελθόντος βρίσκεται στο Μπάρι η ελληνική ομάδα πάλης που θα μετάσχει στους Μεσογειακούς Αγώνες.

Στην Ελληνορωμαϊκή οι περισσότερες ελπίδες για διάκριση συγκεντρώνονται στα 63κ με τον Ρουμπινιάν, στα 76κ με τον Αβράμη και στα 125κ με τον Σοφιανίδη. Οι υπόλοιποι παλαιστές που συμπληρώνουν την ομάδα ανά κατηγορία είναι: 54κ Μουρατίδης, 58κ Θεοδοσιάδης, 69κ Κολιτσόπουλος, 85κ Κατσαρός, 97κ Θάνος.

Στην Ελευθέρα τις μεγαλύτερες πιθανότητες για διάκριση συγκεντρώνουν οι Καρντάνοφ στα 54κ, Λοϊζίδης στα 76κ και ο Συμεωνίδης στα 125κ. Οι υπόλοιποι που μετέχουν στην ομάδα της Ελευθέρας είναι: 58κ Κεσανίδης, 63κ Μουστόπουλος, 69κ Αλεξανδρίδης, 97κ Ξανθόπουλος.

Οι αγώνες της πάλης ξεκινούν αύριο.

ΜΠΑΣΚΕΤ: Πλώρη για μετάλλιο

Αγκαλιά με την πρόκριση στους ημιτελικους βρίσκεται η μεσογειακή ομάδα μπάσκετ που χθες νίκησε και την Γιουγκοσλαβία με 81-76.Η νίκη της εθνικής μας χαρακτηρίζεται πολύτιμη αφού Ελλάδα και Γιουγκοσλαβία διεκδικούν την πρόκριση για ημιτελικά.Σήμερα το εθνικό μας συγκρότημα αντιμετωπίζει την Τουρκία οπου με νίκη σφραγίζει και τυπικά την πρόκριση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ