Τετάρτη 18 Ιούνη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΣΤΙΒΟΣ
Λάμψη τριών αστέρων

Γκατσιούδης, Παυλακάκης, Κελεσίδου έκλεψαν την παράσταση στο Μπάρι με τις επιδόσεις τους

Ο ελληνικός στίβος απέδειξε πως βρίσκεται πλέον στο σωστό του δρόμο. Στους Μεσογειακούς Αγώνες του Μπάρι άνδρες και γυναίκες έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό και αυτό είναι καλό σημάδι ενόψει του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος που θα γίνει το πρώτο δεκαήμερο του Αυγούστου στο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας. Ας πάρουμε όμως τα πράγματα με τη σειρά.

Η καλή μέρα φάνηκε από τη δεύτερη μέρα των αγώνων του στίβου στο στάδιο του "Σαν Νίκολα". Ο Αγγελος Παυλακάκης στα 100 μ., ο Κώστας Γκατσιούδης στον ακοντισμό, η Αναστασία Κελεσίδου στον δίσκο και η Κατερίνα Θάνου έδειξαν τα... δόντια τους κατακτώντας το χρυσό μετάλλιο.

Ο χορός των ρεκόρ και των μεγάλων επιδόσεων άνοιξε από την Κελεσίδου που έριξε 66.18, τρίτη καλύτερη επίδοση φέτος στον κόσμο. Δεύτερη ήταν η Στέλλα Τσικούνα με 61.96. Ακολούθησαν τα σπριντ. Ο "μικρός το δέμας" Αγγελος Παυλακάκης πέτυχε νέο μεσογειακό (έριξε το 10.15 του μεγάλου Πιέτρο Μενέα από το 1979) και πανελλήνιο ρεκόρ με 10.13! Η Κατερίνα Θάνου επίσης ήταν στην κορυφή με επίδοση 11.13.

Ο Κώστας Γκατσιούδης επιβεβαίωσε την κλάση του. Εστειλε το ακόντιο στα 89.22 και πλέον ο Γιάν Ζελέζνι δε θα πρέπει να κοιμάται ήσυχος.

Χρυσό μετάλλιο και για τη Νίκη Ξάνθου με το ικανοποιητικό άλμα των 6.72. Χτες το χρυσό μετάλλιο "καπάρωσε" στο τριπλούν η Ολγα Βασδέκη με 14.13, ενώ η Νίκη Μπακογιάννη στο ύψος με 1.93 ήταν δεύτερη πίσω από την ιταλίδα άσπονδη... φίλη της Μπεβιλάκουα (1.95). Στα 200 μέτρα ο Γιώργος Παναγιωτόπουλος ήταν δεύτερος με 20.53, όπως και η Κατερίνα Κόφα επίσης στην ίδια απόσταση με 22.80. Διακρίθηκαν επίσης ο Κώστας Πολυμέρου (2ος στο ακόντιο), Χρήστος Μελέτογλου (2ος στο τριπλούν). Ο Μάκης Κορκίζογλου διεκδικούσε αργά χτες βράδυ το χρυσό μετάλλιο στο δέκαθλο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ