Κυριακή 22 Ιούνη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ευτυχώς...

Αφού προχτές ο κυβερνητικός εκπρόσωπος εξήγησε, ως γνήσιος εκπρόσωπος των ΗΠΑ (συγνώμη, της Ελλάδας) ότι η σωστή θέση των ΗΠΑ, όπως την εξέφρασε ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου, είναι η δεύτερη, που λέει ότι τα Ιμια είναι "αμφισβητούμενη περιοχή", και όχι η πρώτη, που έλεγε ότι τα Ιμια είναι ελληνικά (σύμφωνα και με τους χάρτες του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ), κατέληξε ζητώντας τη... συνδρομή των ΗΠΑ για την επίλυση του θέματος με βάση το Διεθνές Δίκαιο.

Ρωτήθηκε, τότε από τον "Ρ": "Με τι εχέγγυα ζητάτε τη συνδρομή μιας χώρας για την εφαρμογή του Διεθνούς Δικαίου, όταν αυτή χώρα δε σέβεται ούτε τους δικούς της χάρτες;".

Ομως ο κ. Ρέππας συνέχισε απτόητος. Η κυβέρνηση, όπως είπε, ζητά τη "συνδρομή" των Αμερικανών, διότι "οι ΗΠΑ σε πολλές περιπτώσεις, με τη δική τους παρέμβαση έχουν βοηθήσει ώστε να αντιμετωπιστούν προβλήματα τα οποία ταλάνιζαν, για μεγάλα χρονικά διαστήματα τον πλανήτη μας. Είχαν, δηλαδή, μια ωφέλιμη πολιτική συμμετοχή"...

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του "Ρ", την επόμενη φορά, αφού η κυβέρνηση προχωρήσει στην απαρίθμηση των "ωφέλιμων παρεμβάσεων" των ΗΠΑ, ξεκινώντας από τον Περσικό και τη Βοσνία, και καταλήγοντας στην Κύπρο και τον αποκλεισμό της Κούβας, θα ευχαριστήσει του Αμερικανούς επειδή στην περίπτωση της... Ακρόπολης, η θέση τους συμφωνεί με τους χάρτες τους. Η Ακρόπολη ανήκει στην Ελλάδα και για τους Αμερικανούς!..


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ