Τετάρτη 25 Ιούνη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Απαράδεκτη πολιτική για τους επιπλοποιούς

Πραγματοποιήθηκε η γενική συνέλευση των μελών του Συνδέσμου Βιοτεχνών Επιπλοποιών Νομού Θεσσαλονίκης

"Τα τελευταία 20 χρόνια εφαρμόζεται από τις εκάστοτε κυβερνήσεις μια απαράδεκτη εχθρική πολιτική σε βάρος του κλάδου των επιπλοποιών υπέρ, όμως, των ντόπιων και ξένων επιχειρήσεων που λυμαίνονται τον εθνικό πλούτο της χώρας. Εξαιτίας αυτής της πολιτικής, η κρίση στον κλάδο έχει πάρει από καιρό διαστάσεις πραγματικού αφανισμού".

Τα παραπάνω τονίζονται στην απόφαση της γενικής συνέλευσης μελών του Συνδέσμου Βιοτεχνών Επιπλοποιών Νομού Θεσσαλονίκης.

"Τα προβλήματα της φορολογίας και της μονοπώλησης της αγοράς - προστίθεται στην απόφαση - συνιστούν αυτήν τη στιγμή την κύρια απειλή, ενώ η κατάσταση επιδεινώνεται ακόμη περισσότερο από την κρίση στην αγορά, που οφείλεται στην εισοδηματική πολιτική, την ανεργία, την πτώση του τζίρου, τον άνισο ανταγωνισμό, την έλλειψη χρηματοδότησης, την αποδιάρθρωση του κοινωνικού κράτους. Οι βιοτέχνες Επιπλοποιοί βρίσκονται σε απόγνωση και είναι αποφασισμένοι να αγωνιστούν για την επιβίωση των επιχειρήσεών τους".Ενα εξάλλου, όπως τόνισε στη συνέλευση ο πρόεδρος του Συνδέσμου Α. Νικολόπουλος, από τα πιο σοβαρά προβλήματα που απασχολούν τον κλάδο των επιπλοποιών είναι οι εισαγωγές επίπλων και κουφωμάτων από χώρες της ΕΕ και τρίτες χώρες. Σύμφωνα με τα επίσημα στατιστικά στοιχεία το 1995 οι εισαγωγές ήταν τριπλάσιες από αυτές του 1988, από 25.000 έφτασαν στους 80.000 τόνους, συναλλαγματικής αιμορραγίας περίπου 40 δισεκατομμυρίων δραχμών.

"Στο διάστημα αυτό, συνέχισε ο Α. Νικολόπουλος, η κυβέρνηση πήρε μέτρα σε βάρος των επιχειρήσεών μας. Ο φορολογικός νόμος με μαθηματική ακρίβεια οδήγησε ένα μεγάλο μέρος των επιχειρήσεών μας στην αδυναμία να ανταποκριθούν στις φορολογικές απαιτήσεις και να κλείσουν. Γι' αυτό, για άλλη μια φορά ζητούμε από την κυβέρνηση την άμεση κατάργηση φορολόγησης του 35% για επιχειρήσεις ΟΕ, ΕΕ, ΕΠΕ και Συνεταιρισμούς". Ταυτόχρονα προειδοποίησε ότι αν η κυβέρνηση δε σωφρονιστεί ο κλάδος θα συνεχίσει τους αγώνες, αφού αυτή θα είναι και η μόνη διέξοδος που θα έχει απομείνει.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ