Πέμπτη 26 Ιούνη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΟΙΚΟΠΕΔΟ ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ
Με νότες κατά της τσιμεντοποίησης

Συναυλία - εκδήλωση αφιερωμένη στην προστασία του περιβάλλοντος διοργανώνουν σήμερα, στις 8.30 το βράδυ, στο χώρο μπροστά από το υπό τσιμεντοποίηση κτήμα της οδού Βασιλέως Παύλου στον Πειραιά, η δημοτική κίνηση "Πειραιάς Αναγέννηση" και οι κάτοικοι της Καστέλλας που αντιδρούν στην οικοδόμησή του.

"Θέλουμε με την πρωτοβουλία μας αυτή, σημειώνει σε σχετικό κάλεσμά της η δημοτική κίνηση, να καταγγείλουμε την κατάσταση που επικρατεί στην πόλη μας... Ολοι οι ελεύθεροι χώροι οικοδομούνται στο όνομα του κέρδους κάποιου ιδιώτη, με τις ευλογίες της πολιτείας και του Δήμου Πειραιά".

Το συγκεκριμένο κτήμα, γνωστό ως οικόπεδο Ευσταθίου,που βρίσκεται πάνω ακριβώς απ' την πλαζ Βοτσαλάκια, από το αρχαίο τείχος του Θεμιστοκλή, όπως υπενθύμισε χτες ο επικεφαλής της δημοτικής κίνησης "Πειραιάς Αναγέννηση" Π. Σαλπέας,αποχαρακτηρίστηκε από χώρος πράσινου από το Δήμο Πειραιά και με τις ευλογίες του ΥΠΕΧΩΔΕ εκδόθηκε οικοδομική άδεια. Αμέσως μετά και ενώ το υπουργείο Πολιτισμού έδειξε την... αδιαφορία που χρειαζόταν, ξεκίνησε η οικοδόμησή του.

"Οι ευθύνες της δημοτικής αρχής και της κυβέρνησης, επισήμανε ο Π. Σαλπέας, είναι μεγάλες. Εμείς θα συνεχίσουμε να αντιστεκόμαστε και καλούμε τον πειραϊκό λαό με τη συμμετοχή του και στη συναυλία να δείξει την έμπρακτη αλληλεγγύη του στον αγώνα για τη διάσωση ενός ακόμη απ' τους προς εξαφάνιση χώρους πράσινου, που είχαν απομείνει στην πόλη".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ