Τετάρτη 15 Γενάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΝΑΥΠΗΓΕΙΩΝ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ
Ομόφωνο ΟΧΙ στις κυβερνητικές μεθοδεύσεις

Να αποκρούσουν αγωνιστικά τις μεθοδεύσεις της κυβέρνησης να παραδώσει τα"Ναυπηγεία Ελευσίνας" απαλλαγμένα από προσωπικό στον επίδοξο αγοραστή, Ν. Ταβουλάρη,αποφάσισαν χτες ομόφωνα, σε έκτακτη γενική τους συνέλευση, οι εργαζόμενοι του ναυπηγείου. Στο μεταξύ, σήμερα πραγματοποιείται στο υπουργείο Ανάπτυξης διυπουργική σύσκεψη, όπου θα παρθεί οριστική απόφαση για την τύχη του ναυπηγείου.

Η ίδια η υφυπουργός, Α. Διαμαντοπούλου,σε δηλώσεις της την προηγούμενη βδομάδα, είχε ουσιαστικά προαναγγείλει την παράδοση του ναυπηγείου στον Ν. Ταβουλάρη, με τους απαράδεκτους όρους που ο ίδιος έχει θέσει. Τα σενάρια που εξετάζονται είναι: Να απολυθούν όλοι οι εργαζόμενοι και στη συνέχεια να επαναπροσλάβει ορισμένους ο ιδιώτης, με όποιους όρους θέλει ή να παραμείνει στο ναυπηγείο ένας αριθμός εργαζομένων (περίπου 750), αλλά να αναλάβει το δημόσιο την καταβολή των αποζημιώσεών τους, σε περίπτωση που ο ιδιώτης τους απολύσει!

Οι εργαζόμενοι, στη συνέλευσή τους, αποφάσισαν ομόφωνα να διεκδικήσουν: Πλήρη παραγωγική και οργανωτική λειτουργία του ναυπηγείου, προειδοποιώντας με δυναμική αντίδραση, σε κάθε απόπειρα, έστω και για προσωρινή διακοπή της λειτουργίας του ναυπηγείου. Διασφάλιση όλων των θέσεων εργασίας του υπάρχοντος προσωπικού, μετά τις μετατάξεις. Επίσης, προειδοποιούν πως δεν πρόκειται να αποδεχτούν μείωση αποδοχών και αμφισβήτηση των διμερών συλλογικών συμβάσεών τους. Τέλος, ζητούν την άμεση καταβολή των επιδομάτων που τους οφείλονται.

Στη σημερινή διυπουργική σύσκεψη θα συμμετέχουν οι υπουργοί Ανάπτυξης, Εργασίας και Εθνικής Οικονομίας. Αντικείμενο της σύσκεψης θα είναι - σύμφωνα με πληροφορίες - και η προώθηση των συμβάσεων με τον ΟΣΕ και το Πολεμικό Ναυτικό, αξίας αρκετών δισ. δραχμών, που θα προσφερθούν απλόχερα στον ιδιώτη. Να σημειώσουμε ότι στη σύσκεψη θα παρθούν αποφάσεις και για τη δρομολόγηση της ιδιωτικοποίησης των ΣΟΦΤΕΞ, ΜΕΛ, "Βωξίτες Ελευσίνας", ΚΕΡΑΦΙΝΑ και ΛΑΡΚΟ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ