Τετάρτη 15 Γενάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Ολοκληρώθηκε η ΕΔΕ για το ΔΥΣΤΟΣ

Ολοκληρώθηκε χτες η ένορκη Διοικητική Εξέταση για τις ευθύνες των αξιωματικών που βρίσκονταν στον θάλαμο επιχειρήσεων του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας κατά τη διάρκεια του πολύνεκρου ναυαγίου του ΔΥΣΤΟΣ.Το πόρισμα στάλθηκε χτες στον αρχηγό του Λιμενικού Σώματος και σήμερα αναμένεται να δοθεί στη δημοσιότητα.

Ωστόσο, ορισμένα στοιχεία που έγιναν γνωστά από το υπουργείο αναφέρουν ότι προκύπτουν πειθαρχικές ευθύνες για τους 2 από τους 5 αξιωματικούς που βρίσκονταν στο θάλαμο την ώρα του ναυαγίου και για έναν λιμενικό από το Λιμεναρχείο της Κύμης. Οι αξιωματικοί κλήθηκαν από τον αρχηγό του Λιμενικού Σώματος σε απολογία.

Την αυτεπάγγελτη παρέμβαση του εισαγγελέα - πράγμα αβάσιμο νομικά στη συγκεκριμένη περίπτωση - ζήτησαν χτες ο Ευάγγελος Αναγνώστου και ο γιος του Χρήστος, που είναι ο μοναδικός επιζών από το πολύνεκρο ναυάγιο του τσιμεντάδικου "Δύστος", με αφορμή το προχτεσινό αποκλειστικό δημοσίευμα του "Αδέσμευτου Τύπου". Η εφημερίδα ανέφερε ότι, σύμφωνα με το πόρισμα των ειδικών εμπειρογνωμόνων, "οι 20 ρωμαλέες ψυχές χάθηκαν την ώρα που το πλοίο προσπαθούσε να κάνει ελιγμό για να ανεβάσει και πάλι στο κατάστρωμα τον δόκιμο πλοίαρχο Χρ. Αναγνώστου, που είχε βρεθεί στη θάλασσα".

Ο Ευάγ. Αναγνώστου, διευθυντικό στέλεχος της ΑΓΕΤ, δικαιολόγησε την ενέργειά του στους δημοσιογράφους, λέγοντας ότι δεν θέλει να μείνει αναπάντητο "το κομμάτι που αφορά την επαγγελματική και ηθική υπόσταση" του γιου του. Υποστήριξε ότι το πρώτο σήμα δόθηκε από τον δόκιμο στις 8 μ.μ. και όχι στις 10 μ.μ., όπως λέει το υπουργείο.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
«Ασκηση εθνικής κυριαρχίας» ο πνιγμός των προσφύγων (2014-01-30 00:00:00.0)
Λιμενικοί έδειραν Μεξικάνους δημοσιογράφους (2004-08-04 00:00:00.0)
Ευθύνες σε έξι για τη διάσωση (1997-01-16 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ