Τετάρτη 4 Αυγούστου 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΕΙΡΑΙΑΣ
Λιμενικοί έδειραν Μεξικάνους δημοσιογράφους

Τον ξυλοδαρμό τους από ένστολους λιμενικούς των Ειδικών Δυνάμεων κατήγγειλαν τρεις Μεξικανοί δημοσιογράφοι στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων. Πρόκειται για τους Εντουάρντο Σαλαζάρ, Ρουσέλ Βακέιρο και τον μεταφραστή Φερνάντο Καστιέλα. Το επεισόδιο συνέβη στην Ακτή Ξαβερίου, όπου θα «δέσουν» τα οκτώ κρουαζιερόπλοια με υψηλούς προσκεκλημένους. Οι τρεις δημοσιογράφοι, που τραβούσαν φωτογραφίες, αν και διέθεταν κάρτα διαπίστευσης από την «Αθήνα 2004», αρχικώς την απέκρυψαν, ενώ μετά από διαπληκτισμό με τους λιμενικούς συνέχισαν τη φωτογράφιση από την υπερυψωμένη γέφυρα που βρίσκεται πάνω από τον επιβατηγό σταθμό. Οι δημοσιογράφοι δεν κατέθεσαν μηνήσεις.

Ανώτατοι αξιωματικοί του Λιμενικού αποδίδουν το περιστατικό τόσο στον υπερβάλλοντα ζήλο των ένστολων λιμενικών, όσο και στη συμπεριφορά των Μεξικανών δημοσιογράφων, Εντουάρντο Σαλαζάρ, Ρουσέλ Βακέιρο και του μεταφραστή Φερνάντο Καστιέλα.

Ο αρχηγός του Λιμενικού Σώματος, αντιναύαρχος Χρήστος Δελημιχάλης, διέταξε ένορκη διοικητική εξέταση. Την ΕΔΕ θα διενεργήσει ο υποναύαρχος Διονύσης Τρίγκαλας, ο οποίος, αφού λάβει ένορκες καταθέσεις, θα ενημερώσει εγγράφως τον αρχηγό του Λιμενικού Σώματος.

  • Νέο κρούσμα με ξένους δημοσιογράφους σε αθλητική εγκατάσταση σημειώθηκε χτες το απόγευμα. Πιο συγκεκριμένα, τέσσερις Μεξικανοί, εντοπίστηκαν από άνδρες φύλαξης Ολυμπιακής Εγκατάστασης στο Τατόι, να βιντεοσκοπούν τις συστοιχίες «πάτριοτ» που υπάρχουν εκεί. Οι τέσσερις δημοσιογράφοι, τα στοιχεία των οποίων δεν έγιναν γνωστά, συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν στο Αστυνομικό Τμήμα Μενιδίου. Αφού ελέγχθηκαν οι εικόνες που είχαν καταγράψει, αφέθηκαν ελεύθεροι.
Κλείνει σήμερα για μιάμιση ώρα

Νέα ταλαιπωρία εξαιτίας των δρακόντειων μέτρων ασφαλείας που επιβάλλονται με αφορμή τους Ολυμπιακούς Αγώνες περιμένει πάλι σήμερα όσους πρόκειται να ταξιδέψουν από και προς το λιμάνι του Πειραιά. Το λιμάνι θα μείνει κλειστό από τις 10 έως τις 11.30 π.μ. λόγω ερευνών στην ευρύτερη περιοχή του Σαρωνικού κόλπου από ναρκαλιευτικό πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ