Τετάρτη 4 Αυγούστου 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΤΡΟΜΟΣ ΚΑΙ ΑΘΛΙΟΤΗΤΑ

«ΜΠΟΜΠ» Ο «ΜΠΟΜΠΙ»: «Ενας Αμερικανός τουρίστας κάλεσε τις αρχές και κατήγγειλε ότι άκουσε τη φοβερή λέξη "μπομπ" κατά τη διάρκεια συνομιλίας τριών Αράβων που βρίσκονταν στο σταθμό του ΟΣΕ (...) η αμαξοστοιχία εκκενώθηκε, ερευνήθηκε εξονυχιστικά από πυροτεχνουργούς και σκυλιά χωρίς να βρεθεί τίποτα ύποπτο (...) η αστυνομία συγκέντρωσε τους 90 επιβάτες και εκλήθη ο Αμερικανός να αναγνωρίσει τους υπόπτους (...) χωρίς αποτέλεσμα (...) σύμφωνα με καταστηματάρχες η λέξη "μπομπ" που άκουσε ο Αμερικανός δεν αναφερόταν σε βόμβα αλλά σ' ένα αδέσποτο σκυλί που τριγυρνά στην περιοχή και ακούει στο όνομα "Μπόμπι"» (το ρεπορτάζ του Μάκη Νοδάρου στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ).

ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΙΣΚΙΟ ΤΟΥΣ: «Στόλος σαράντα θωρακισμένων αυτοκινήτων και ένας "στρατός" περίπου 450 σωματοφυλάκων έχει ζητηθεί να διατεθεί - εκτός ομπρέλας ασφαλείας της ΕΛ.ΑΣ. - από ελληνικές ιδιωτικές εταιρίες σεκιούριτι σε ξένα κυβερνητικά στελέχη, χορηγούς και επιχειρηματίες που θα έρθουν τις επόμενες μέρες στη χώρας μας. Το κόστος ενοικίασης ενός θωρακισμένου αυτοκινήτου κυμαίνεται μεταξύ 700 και 1.500 ευρώ την ημέρα και η παρουσία ενός έμπειρου σωματοφύλακα κοστίζει κάθε ημέρα 300-400 ευρώ» (το ρεπορτάζ στο ΒΗΜΑ).

ΑΓΡΙΟΣ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ: «Πληρώνει με κοινωνική ανισότητα, με φτώχεια και ανέχεια ο βρετανικός λαός την αυτοκρατορική αλαζονεία του σοσιαλισμού του "τρίτου δρόμου" που ακολουθεί με συνέπεια ο Τόνι Μπλερ. Καθένας αντιλαμβάνεται ότι δεν πρόκειται για κανένα σοσιαλισμό, κανενός δρόμου, αλλά για τον άγριο καπιταλισμό, ο οποίος σαρώνει και στη Βρετανία το κοινωνικό κράτος που δημιούργησαν οι Εργατικοί μετά τον πόλεμο και ήταν μοντέλο για άλλες χώρες» (το κύριο άρθρο στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ