Τετάρτη 4 Αυγούστου 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Οι... ευθύνες

Γρηγοριάδης Κώστας

ΑΝΑΛΟΓΙΣΤΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ σας διαμηνύει η κυβέρνηση στους απεργούς στο ΕΚΑΒ, στα ρυμουλκά αλλά και στους ξενοδοχοϋπάλληλους, εννοώντας προφανώς την Ολυμπιάδα. Μόνο που.. είχε πολύ καιρό να αναλογιστεί τις δικές της όλους τους προηγούμενους μήνες.

Στοιχειώδη πράγματα ζητούν οι άνθρωποι (εφαρμογή συμβάσεων, αξιοπρεπείς μισθούς) και είναι σαφές ότι η προσπάθεια μεταφοράς των «Ολυμπιακών ευθυνών» στις πλάτες τους αποτελεί φτηνή υπεκφυγή.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΟΙ από τις πωλήσεις εισιτήριων δηλώνουν οι εκπρόσωποι Τύπου της Ολυμπιάδας. Εχουν δίκιο να... εξάρουν τις ικανότητές τους ως πωλητές πλην όμως ο... λογαριασμός της όλης ιστορίας θα έρθει στο τέλος.

Βέβαια αυτό δεν τους ανησυχεί μια και δε θα είναι αυτοί που θα πληρώσουν. Ας είναι... καλά (να τον «αρμέγουν») ο Ελληνας φορολογούμενος.

Οσο για τους περίφημους «χορηγούς», μάλλον διανύουν την πιο ευτυχισμένη περίοδο της ζωής τους μια και η παρουσία τους... επιβάλλεται διά της βίας αφού εφεξής θα είμαστε υποχρεωμένοι να βλέπουμε τα εταιρικά τους σήματα παντού. Κι όταν λέμε παντού το εννοούμε.

«ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΝΑ ΦΑΝΕΙ Η ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΛΛΑΔΑ», κατά τον πρωθυπουργό, η Ολυμπιάδα. Ελα όμως που δε θα φανεί! Γιατί τους άστεγους, τους τοξικομανείς και τους μετανάστες που συλλέγουν με επιχειρήσεις - σκούπα στην Ομόνοια, ξέρουν καλά να τους κρύβουν.

Με τον ίδιο ακριβώς τρόπο που ξέρουν να φτιάχνουν λωρίδες, παρτέρια και υποδομές για άτομα με ειδικές ανάγκες στους κεντρικούς δρόμους, την ώρα που η λακκούβα, τα ανύπαρκτα πεζοδρόμια και το κάκιστο οδόστρωμα είναι καθεστώς για τα παρακείμενα στενάκια.

Μέχρι στιγμής δεν έχει επιβληθεί πρόστιμο σε όσους δε χαμογελάνε στο δρόμο (ώστε να φαινόμαστε ένας ευτυχής και φιλόξενος λαός), όμως έχουμε καιρό ακόμη και όλα είναι πιθανά.


Γρηγοριάδης Κώστας


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ