Τετάρτη 4 Αυγούστου 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΡΟΥΣΜΑ ΚΡΑΤΙΚΗΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
Αδίκημα οι θέσεις του ΚΚΕ στην Ολυμπιακή Αθήνα

Συνελήφθησαν δύο μέλη του ΚΚΕ επειδή μοίραζαν υλικό του Κόμματος για τους Ολυμπιακούς Αγώνες και την αστυνομοκρατία

Στην Ολυμπιακή Αθήνα η ανακοίνωση του ΚΚΕ για την Ολυμπιάδα «ελέγχεται» ως αδίκημα και οι διακινητές της θεωρούνται κατηγορούμενοι! Στην Ολυμπιακή Αθήνα «επιστρατεύεται» η κρατική τρομοκρατία σε απόψεις «μη αρεστές». Δύο μέλη του ΚΚΕ συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν στο Α.Τ. του Αγίου Παντελεήμονα επειδή μοίραζαν ανακοίνωση του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ για την Ολυμπιάδα και ανακοίνωση της ΚΕ του ΚΚΕ με θέμα την αστυνομοκρατία, με πρόφαση τηλεφώνημα πολιτών που ενοχλούνταν!

Ο Νίκος Γκίκας και ο Αγγελος Οικονόμου, μέλη του ΚΚΕ, μοίραζαν τις παραπάνω ανακοινώσεις στη συμβολή των οδών Αγίου Μελετίου και Αχαρνών. Αστυνομικοί με πολιτικά που επέβαιναν σε συμβατικό αυτοκίνητο (με πινακίδα ΥΗΙ 8566) τους συνέλαβαν με πρόσχημα, όπως επικαλέστηκαν, ένα τηλεφώνημα μιας κατοίκου της περιοχής που ενοχλήθηκε. Στη διαδρομή για το Α.Τ. του Αγ. Παντελεήμονα οι αστυνομικοί ως «ελεγκτές» πολιτικών θέσεων... διατύπωσαν και την άποψή τους για το περιεχόμενο του υλικού του ΚΚΕ. Κατηγόρησαν τους κομμουνιστές πως διαδίδουν ψευδείς πληροφορίες, κάνοντας κριτική στις θέσεις του ΚΚΕ για την αστυνομοκρατία.

Στο Αστυνομικό Τμήμα έγινε εξακρίβωση στοιχείων των «κατηγορουμένων». Εκεί προσήλθε αντιπροσωπεία της Κομματικής Οργάνωσης της περιοχής με επικεφαλής τον γραμματέα της Αχτιδικής Επιτροπής Γιάννη Μερεντίτη, η οποία διαμαρτυρήθηκε για τη σύλληψη των δύο μελών του ΚΚΕ. Για το γεγονός παρενέβη τηλεφωνικά και ο Στρατής Κόρακας, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, ο οποίος επίσης διαμαρτυρήθηκε και ζήτησε να αφεθούν ελεύθεροι. Οι αστυνομικοί όμως του απάντησαν πως θα περιμένουν την εξακρίβωση των στοιχείων τους από τη ΓΑΔΑ. Οταν η εξακρίβωση (ή η καταγραφή τους...) ολοκληρώθηκε οι δύο κομμουνιστές αφέθηκαν ελεύθεροι.

Φαίνεται πως στην Ολυμπιακή Αθήνα η διακίνηση ιδεών επιτρέπεται μόνο όταν είναι σύμφωνη «προς τας υποδείξεις»...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ