Τετάρτη 4 Αυγούστου 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Διακόσια τα σχέδια των Δυνάμεων Ασφαλείας

Διακόσια επιχειρησιακά σχέδια για την αντιμετώπιση οποιουδήποτε κινδύνου κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων έχουν επεξεργαστεί οι δυνάμεις ασφαλείας, τόνισε με δηλώσεις του στο ραδιοφωνικό σταθμό «ΣΚΑΪ», ο εκπρόσωπος Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας, Λευτέρης Οικονόμου.

Σύμφωνα με τον Λ. Οικονόμου, ο αριθμός αυτός είναι πρωτόγνωρος ως μέγεθος και ως πολυπλοκότητα, ενώ αποκάλυψε πως υπάρχει σχέδιο κατάρριψης οποιουδήποτε αεροσκάφους μπει στον εναέριο Ολυμπιακό δακτύλιο, κάτω από ορισμένες προϋποθέσεις. «Υπάρχει μια συγκεκριμένη διαδικασία ελέγχου και οπωσδήποτε όποιος από ένα σημείο και μετά δε συμμορφώνεται προς τις διαδικασίες αυτές του ελέγχου, υπάρχει η εντολή να καταρρίπτεται». Ωστόσο, η εντολή κατάρριψης, είναι «ευθύνη του υπουργείου Εθνικής Αμυνας σε συνεργασία βέβαια και σε κάποιες περιπτώσεις με τον πρωθυπουργό».

Για το αν οι κάμερες θα παραμείνουν και μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες, ο εκπρόσωπος Τύπου απάντησε ότι, όπως έχει πει παλαιότερα και ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, Γ. Βουλγαράκης, «θα υπάρξει ένας ευρύς διάλογος τόσο στο Κοινοβούλιο όσο και με την Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων για να καθοριστεί ο τρόπος λειτουργίας τους μετά, δεδομένου ότι από τη μία έχουν δαπανηθεί 85 δισεκατομμύρια δραχμές και από την άλλη είναι πάρα πολύ χρήσιμες στα θέματα διαχείρισης κυκλοφορίας και εξυπηρέτησης των πολιτών στην καθημερινότητά τους». Τέλος, σε ό,τι αφορά το αερόπλοιο «Ζέπελιν», επισήμανε πως κατευθύνεται σε συγκεκριμένα σημεία της πόλης με απόφαση των υπευθύνων του επιχειρησιακού κέντρου της Ελληνικής Αστυνομίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ