Τετάρτη 15 Γενάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΚΥΠΕΛΛΟ ΚΟΡΑΤΣ
Αρχίζουν τα δύσκολα

Εκτός έδρας Περιστέρι και Σπόρτιγκ. Με Σκάιλς κόντρα στην Τρεβίζο ο ΠΑΟΚ, που έχει πολλές απουσίες. Μόνος εύκολος ο Αρης

Ο Σκοτ Σκάιλς, οΑμερικανός που στους λίγους μήνες που βρίσκεται στην Ελλάδα δε δικαίωσε ούτε τα λεφτά που δαπανήθηκαν για την απόκτησή του, ούτε το όνομα που τον ακολουθούσε, βρίσκεται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος λίγες ώρες πριν τη δύσκολη αναμέτρηση του ΠΑΟΚ με την Μπενετόν Τρεβίζο για το Κύπελλο Κόρατς. Ο Σκάιλς διέψευσε χτες τις πληροφορίες που τον ήθελαν να εγκαταλείπει τη Θεσσαλονίκη εξαιτίας του τραυματισμού που αντιμετωπίζει στον ώμο. Το ίδιο έκανε κι ο προπονητής του Μ. Γκομέζ, που χαρακτήρισε ψεύτικες τις πληροφορίες, αλλά η ουσία δεν αλλάζει. Το μέλλον του Σκάιλς στον ΠΑΟΚ εξαρτάται από το αποτέλεσμα του αποψινού αγώνα με την Μπενετόν (21.45 ΕΤ-3), καθώς όπως διέρρευσαν παράγοντες του συλλόγου, "για παιχνίδια αυτού του επιπέδου τον χρειαζόμαστε". Ο Σκάιλς εμφανίστηκε χτες το πρωί στην προπόνηση και διαβεβαίωσε τους πάντες ότι θα κάνει το καθήκον του. Θεωρείται όμως σίγουρο πως ο ΠΑΟΚ θα προχωρήσει στην αντικατάστασή του σε περίπτωση που χαθούν οι ελπίδες πρόκρισης. Το παιχνίδι χαρακτηρίστηκε εξαιρετικά δύσκολο από τον Μ. Γκομέζ, που πριν το εναρκτήριο τζάμπολ με την κορυφαία ομάδα του ιταλικού πρωταθλήματος αντιμετωπίζει ουκ ολίγα προβλήματα. Η πιθανότητα χρησιμοποίησης του τραυματισμένου Ρεντζιά αποκλείστηκε, χτες αρρώστησε ο Μπαλογιάννης, ο Μπόνερ έχασε αρκετές προπονήσεις και μοναδικός ετοιμοπόλεμος από τους βασικούς είναι ο Στογιάκοβιτς.

To Περιστέρι στην Ισπανία

Την κυπελλούχο Ευρώπης Ταουγκρές αντιμετωπίζει το Περιστέρι στην Ισπανία (21.30 Supersport). Κρίσιμο παιχνίδι για την ομάδα του Ντρ. Σάκοτα, που στη χειρότερη περίπτωση θέλει ήττα με τη μικρότερη δυνατή διαφορά για να ελπίζει στον επαναληπτικό. Η Ταουγκρές χωρίς τους Νικολά, Ρίβας, φαντάζει αδύναμη σε σύγκριση με την ομάδα που νίκησε πέρσι τον ΠΑΟΚ στον τελικό, αλλά δεν παύει να είναι τρίτη στην κατάταξη του ισπανικού πρωταθλήματος.

Στη Ρώμη το Σπόρτιγκ

Στο "Παλαέουρ" της Ρώμης, το γήπεδο που φιλοξένησε τον τελικό των Ολυμπιακών Αγώνων του 1960, αγωνίζεται ο Σπόρτιγκ. Αντίπαλός του η τοπική Ρόμα, ομάδα με ένδοξο παρελθόν και με πολλά προβλήματα μετά το 1992 που ο πρόεδρός της Φερούτσι έδωσε τέλος στη ζωή του κατηγορούμενος για οικονομικά σκάνδαλα. Η Ρόμα με 8 νίκες και 9 ήττες βρίσκεται στην 6η θέση του ιταλικού πρωταθλήματος και σε καμιά περίπτωση δεν αποτελεί το μεγάλο φαβορί της αναμέτρησης. Αν, όπως τόνισε ο Κ. Χένρι, "ο Σπόρτιγκ μείνει όσο πιο κοντά γίνεται στο σκορ", η ομάδα των Πατησίων θα έχει πολλές ελπίδες πρόκρισης στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.

Εύκολο έργο ο Αρης

Το ευκολότερο έργο από τις άλλες τρεις ομάδες που αγωνίζονται στο Κύπελλο Κόρατς έχει ο Αρης. Η ομάδα του Σλ. Σούμποτιτς, χωρίς τον τιμωρημένο Ντ. Αγγελίδη, υποδέχεται τη γιουγκοσλαβική Μπεομπάνκα (18.00 ΕΤ- 3).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ