Τετάρτη 15 Γενάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
Επικίνδυνα παιχνίδια

Ανοιξε ...βεντέτα μεταξύ Ολυμπιακού και ΑΕΚ. Η ερυθρόλευκη ΠΑΕ κατηγορεί την επίσημη ΑΕΚ για τις επιθέσεις κατά Μπάγεβιτς

Οι... παρενέργειες του διαβόητου ντέρμπι ανάμεσα στην ΑΕΚ και τον Ολυμπιακό συνεχίστηκαν χτες με τους Πειραιώτες να "κηρύσσουν πόλεμο" θ'

στην Ενωση για τα όσα συνέβησαν στο "Νίκος Γκούμας" κυρίως σε βάρος του Ντούσαν Μπάγεβιτς. Με μακροσκελή ανακοίνωση η ερυθρόλευκη ΠΑΕ ούτε λίγο ούτε πολύ κατηγορεί ευθέως την κιτρινόμαυρη ΠΑΕ για ό,τι έγινε στο ντέρμπι και ανοίγει... βεντέτα. Μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση αναφέρεται: "Η διοίκηση της ΠΑΕ Ολυμπιακός αισθάνεται την ανάγκη σήμερα να καταδικάσει απερίφραστα όλους εκείνους που πρωταγωνίστησαν τις τελευταίες ημέρες στην απίστευτη επίθεση χυδαιότητας και αλητείας κατά του ανθρώπου Ντούσαν Μπάγιεβιτς, της ομάδας μας και εν τέλει κατά του ποδοσφαίρου", για να καταλήξει η ανακοίνωση: "Ομως η ΠΑΕ Ολυμπιακός δεν μπορεί να παραμένει απαθής. Θεωρούμε συνυπεύθυνη αυτής της αθλιότητας τη διοίκηση της ΠΑΕ ΑΕΚ, καθώς μέλη της τροφοδότησαν αυτόν τον απίστευτο βόρβορο. Η διοίκηση της ΠΑΕ ΑΕΚ με τη συμπεριφορά της οριοθέτησε τις περαιτέρω σχέσεις της με τον Ολυμπιακό και ας αναλογιστούν οι κύριοι αυτοί τις συνέπειες των πράξεών τους. Η χυδαιότητα και η αλητεία αν μείνουν αναπάντητες θα εξελιχθούν σε αγοραία τρομοκρατία και ο Ολυμπιακός τέτοιες καταστάσεις δεν πρόκειται ποτέ να τις ανεχθεί".

Οπως γίνεται αντιληπτό αυτή η ανακοίνωση ρίχνει λάδι στη φωτιά γιατί ανάβει το "πράσινο φως" για αντίποινα στο Φάληρο. Αυτό δε σημαίνει ότι η ΑΕΚ είναι άμοιρη ευθυνών. Τα όσα έγιναν πριν τον αγώνα (ζημιές στο πούλμαν του Ολυμπιακού) αλλά και η "υποδοχή" Μπάγεβιτς κάθε άλλο παρά εξαλείφουν τα φαινόμενα βίας. Ασχημο και ολισθηρό δρόμο διάλεξαν οι "μεγάλοι" για να λύσουν τις διαφορές τους.

Η αντίδραση της ΑΕΚ

Στο μεταξύ έντονη δυσαρέσκεια έχει προκαλέσει στην ΑΕΚ η ανακοίνωση που εξέδωσε χτες η ΠΑΕ Ολυμπιακός και στην οποία την κατηγορεί ως "συνυπεύθυνη της αθλιότητας" αναφορικά με τις αντιδράσεις στο πρόσωπο του Μπάγεβιτς. Κύκλοι της "κιτρινόμαυρης" ΠΑΕ δήλωσαν έκπληξη αρνούμενοι όσα τους καταλογίζουν.

Οσο για τις αναφορές στη σχέση των δύο σωματείων και τα σαφέστατα υπονοούμενα για επιδείνωσή τους οι ίδιοι κύκλοι θεωρούν ότι δεν είναι σημερινή πραγματικότητα, αλλά φαινόμενο που ξεκίνησε τρία χρόνια πριν. Τότε οριοθετούν στην ΑΕΚ την "αρχή του πολέμου".

Η επίσημη αντίδραση βγήκε από τα χείλια του Στρ. Γιδόπουλου: "Κατανοώ την ανάγκη να προστατέψουν τον τεχνικό τους. Δεν μπορώ να καταλάβω όμως ποιους παράγοντες εννοούν όταν εμείς όλη την εβδομάδα προσπαθούσαμε ν' αποφορτίσουμε το κλίμα. Ζητούσαμε από τους φιλάθλους μας να μην ασχοληθούν με τον Μπάγεβιτς, ποια μέλη της ΑΕΚ λοιπόν εννοούν".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ