Τετάρτη 15 Γενάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΑΕΚ
Ραβούσης: "Το 'χα πει"...

Μετά την άνετη νίκη επί του Ολυμπιακού, πολλοί μίλησαν για τέλος μιας εποχής και την αρχή νέας. "Δεν ξέρω αν θα είναι ο Π. Ραβούσης (σ.σ. ηγέτης στη νέα εποχή). Η ΑΕΚ όμως θα ζήσει χωρίς τον Μπάγεβιτς. Επρεπε οι φίλαθλοι να το καταλάβουν από το καλοκαίρι. Οκτώ χρόνια δεν ξεχνιούνται εύκολα, όμως οι ομάδες συνεχίζουν την πορεία τους ανεξάρτητα από πρόσωπα", σχολίασε ο Ραβούσης.

Οσο για την... υποδοχή στον Μπάγεβιτς: "Είχαν ταυτίσει την ΑΕΚ, τον εαυτό τους ως οπαδοί και ποθητές επιτυχίες, με την παρουσία του. Οταν έφυγε ένιωσαν πως ίσως τα όνειρά τους δεν μπορούν να πραγματοποιηθούν και η αγάπη έγινε μίσος". Το 2 - 0 δεν επηρέασε τη μετριοφροσύνη του: "Είναι υπερβολικό να δώσω συμβουλές στον Μπάγεβιτς. Δεν τίθεται θέμα σύγκρισης. Είναι προπονητής 13 - 14 χρόνια, εγώ τώρα ξεκινάω".

Πάντως, αφού παραδέχτηκε πως η νίκη αυτή θ' ανεβάσει την ψυχολογία των παιχτών και "θ αποκτήσουν την εμπιστοσύνη όσων τους αμφισβήτησαν", πρόσθεσε: "Η ΑΕΚ δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από τους δύο που προηγούνται εκτός απ' τη διαφορά. Αν μάλιστα δούμε τα παιχνίδια, μπορούμε να πούμε πως αποτελεί (σ.σ. η διαφορά) μαγική εικόνα". Πώς ήρθε η άνετη επικράτηση; "Οι παίχτες θέλανε να μείνουν ζωντανοί και όταν το θέλεις παλεύεις πιο πολύ. Ηταν ματς επιβίωσης γιατί διαφορετικό αποτέλεσμα καθιστούσε το μέλλον αβέβαιο".

Ο κατάσκοπος της Παρί Σεν Ζερμέν στις εξέδρες του "Ν. Γκούμας" μετά το τέλος του ντέρμπι εκθείασε την ΑΕΚ και από 70 - 30 υπέρ της ομάδας του, μοίρασε τις πιθανότητες της πρόκρισης. Ο Ραβούσης συμφώνησε επισημαίνοντας ότι "αυτά ισχύουν τώρα, μέχρι το Μάρτη πολλά αλλάζουν".

  • Η ΑΕΚ προσπαθεί ν' αποκτήσει έναν Ελληνα παίχτη, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες είναι ο Κατσαβός (Βέροια). Στο μεταξύ, παρελθόν αποτελεί από χτες ο Δημητριάδης. Το αίτημά του για λύση της σύμβασης κοινή συναινέσει έγινε αποδεκτό.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ