Παρασκευή 17 Γενάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Τρυφερό παραμύθι

Υστερα από την επιτυχία της όπερας για παιδιά "Βαστιανός και Βαστιανή", ηΕθνική Λυρική Σκηνή ετοίμασε τη δεύτερη όπερα για τους μικρούς της φίλους. Πρόκειται για το γνωστό και πολύ δημοφιλές παραμύθι "Χένσελ και Γκρέτελ",που ξεκινά την Κυριακή (12 το μεσημέρι) και θα παίζεται κάθε Κυριακή ως τον Μάϊο. Το έργο παρουσιάζεται διασκευασμένο ώστε να γοητεύσει τους θεατές ηλικίας από 4-13 χρόνων και να τους παρασύρει στην πλοκή του μύθου. Συνδυάζει την πρόζα με τη μουσική και το λυρικό τραγούδι, ενώ έχουν ενταχθεί στην παράσταση τα πιο μελωδικά κομμάτια της όπερας.

Οπως ανέφερε στη χτεσινή συνέντευξη Τύπου η Κ. Ρουγγέρη(σκηνοθεσία, κείμενο πρόζας και θεατρική διασκευή), "πρόκειται για ένα τρυφερό παραμύθι που μπορεί με την υπόθεσή του να κρατήσει το ενδιαφέρον των μικρών θεατών και να τους μεταφέρει - με τα μαγικά φτερά της μουσικής - σε κόσμους ονειρεμένους. Είναι πραγματικά ωραίο να καταπιάνεσαι με παραμυθένιους ήρωες, με αόρατες νεράιδες, με αστείες μάγισσες, με λουλούδια και πουλιά που χορεύουν, με καραμελόσπιτα που εμφανίζονται ξαφνικά και χάνονται, εκεί που δεν το περιμένεις (...)".

Το "Χένσελ και Γκρέτελ", το οποίο έχει "ντύσει" με τη μουσική του ο Χούμπερντινκ,ανεβαίνει σε μουσική διεύθυνση Δημήτρη Κατσίμπα,ενορχήστρωση και μουσική διασκευή Βίκυς Στυλιανού,σκηνικά - κοστούμια Χριστίνας Κουλουμπή,χορογραφία Ρωξάνης Παπανικόλα,μουσική προετοιμασίαΝίκου Βασιλείου.Τραγουδούν οι: Δ. Κάσσαρης, Β. Αθανασίου, Κ. Ροντήρη κ.ά.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
«Χάνσελ και Γκρέτελ» στο θέατρο «Θυμέλη» (2014-03-29 00:00:00.0)
«Χένσελ και Γκρέτελ» στη Λυρική (2010-12-17 00:00:00.0)
Οπερα, ζακυνθινή ομιλία και παραμύθι (2009-01-30 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ