Παρασκευή 17 Γενάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΑΕΚ - ΠΑΝΗΛΕΙΑΚΟΣ 2-0
Πτήση προς την κορυφή

Η ΑΕΚ κάλυψε πέντε από τους οκτώ πόντους της διαφοράς από τους πρώτους

Με "συνοπτικές" διαδικασίες η ΑΕΚ επικράτησε του Πανηλειακού 2-0 και μείωσε, μέσα σε τέσσερις μέρες, τη διαφορά με ΟΣΦΠ, ΠΑΟ από οκτώ σε τρεις βαθμούς. Ετσι, οι οπαδοί της βρήκαν την ευκαιρία να συνεχίσουν το γλέντι απ' τη νίκη επί του Ολυμπιακού (που "λάμπρυνε" περισσότερο η ισοπαλία με την Ξάνθη) με ευρηματικό τρόπο.

Το κλίμα αυτό, η θετική αγωνιστική εικόνα της ομάδας και η προσέγγιση της κορυφής (μαζί προφανώς με κάποιες εγγυήσεις) μετέπεισαν τον Στρ. Γιδόπουλο για μια ακόμα φορά.

Οπως ανακοίνωσε μετά το πέρας του αγώνα "συνεχίζουμε μαζί με τον Τροχανά παρά τις όποιες διαφορές έχουμε και τα εμπόδια που προβάλλουν κάποιοι". Ο δικέφαλος έπαιξε όσο ακριβώς χρειαζόταν. Τα γκολ των Κοπιτσή (14), Νικολαϊδη (41) διαμόρφωσαν το αποτέλεσμα, ενώ υπήρξαν κάποιες ακόμα ευκαιρίες για μεγαλύτερο σκορ. Ο Ραβούσης ικανοποιημένος δήλωσε μεταξύ άλλων: "Ξεπεράσαμε τον ενθουσιασμό από τη νίκη επί του Ολυμπιακού και ανταποκριθήκαμε στις απαιτήσεις του αγώνα. Δείξαμε ότι μπορούμε να παίζουμε Τετάρτη, Κυριακή. Πλησιάσαμε το στόχο, αλλά χρειάζεται η ίδια προσπάθεια γιατί είμαστε ακόμα πίσω".

Απ' την άλλη ο Πανηλειακός αλλαγμένος προς το χειρότερο, συγκριτικά με το παιχνίδι Κυπέλλου, δεν πρόβαλε καμιά αντίσταση. Ο Β. Δανιήλ παραδέχτηκε: "Είχαμε προβλήματα στην καθαρή σκέψη και τις επιλογές. Είναι δύσκολο σε παίχτες που μέχρι πέρυσι ήταν στη Γ Εθνική ν' αγωνίζονται κάθε δύο μέρες. Δεν είχαμε λύσεις στο πρέσινγκ της ΑΕΚ και είμαστε χλωμοί επιθετικά".

Πρόσθεσε πως η νίκη της ΑΕΚ ήταν δίκαιη, επισήμανε όμως σωστά ότι η απόδοση των δύο εποπτών (αρκετά ανύπαρκτα οφ σάιντ) κατέστησε "απαγορευτική την προσπάθεια των επιθετικών του". Επιτυχημένη προσπάθεια ν' αποτύχει... έκανε και ο διαιτητής Παπαχίτζιος. Ενδεικτική είναι μια φάση που έγινε μπροστά στα μάτια του. Σε σουτ του Σαβέφσκι η μπάλα κοντράρει και βγαίνει έξω. Ο Κολοσκόπης κρατάει το κεφάλι του και αυτός δείχνει άουτ!! "Κιτρίνισε" τους Ντόμπος, Μπατίστα (χάνει την Ξάνθη...), Σαμολαδά, Ιλιτς, Λιγνό, Λάκη.

ΑΕΚ: Ατματσίδης, Μαλαδένης, Κασάπης, Ντόμπος, Κωστένογλου, Μαχαιρίδης, Κοπιτσής, Σαβέφσκι (67 Βλάχος), Μπατίστα (55 Μπορμπόκης), Κωστής (79 Μαρτσέλο), Νικολαϊδης.

ΠΑΝΗΛΕΙΑΚΟΣ: Τοχούρογλου, Τασίδης, Σαμολαδάς (60 Τσέκος), Κολοσκόπης, Ιλιτς, Λιγνός, Κυζερίδης (84 Γκαλαμέλος), Λάκης, Μπάρνιακ, Νούσιας (26 Πάντοβιτς), Καρυοφίλλης.

Γ. ΚΑΝΤΖΙΛΙΕΡΗΣ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ