Παρασκευή 17 Γενάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΣΤΕΦΑΝΕΛ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 73-71
Η συνήθης... "αυτοκτονία"

Ηττα του τελευταίου δευτερολέπτου για άλλη μια φορά υπέστησαν οι "ερυθρόλευκοι"

Ρουτίνα κινδυνεύουν να γίνει για τους ερυθρόλευκους να "αυτοκτονούν" στα τελευταία λεπτά. Ετσι η ιστορία επαναλήφθηκε και ο Ολυμπιακός ηττήθηκε στο Μιλάνο από τη Στεφανέλ με 73-71. Η ολιγωρία των παικτών του Ντούσαν Ιβκοβιτς να πάρουν το ριμπάουντ στην τελευταία επίθεση των Ιταλών 7 και ενώ το σκορ ήταν ισόπαλο 71-71 και το καλάθι του Πορταλούπι στο τελευταίο δευτερόλεπτο ήταν τα δυο στοιχεία που έκριναν την έκβαση του παιχνιδιού.

Πάντως, ας σημειωθεί εδώ ότι οι Πειραιώτες είχαν την ευκαιρία στα χέρια τους όταν κατάφεραν 3'55 πριν τη λήξη να κάνουν τη μεγάλη αντεπίθεση και με ένα σερί 7-0 ανέτρεψαν το σε βάρος τους 67-60 και ισοφάρισαν το σκορ.

Το παιχνίδι ήταν ντέρμπι σε όλη τη διάρκειά του, αφού οι και οι δυο ομάδες εναλλάσσονταν στο σκορ χωρίς καμία να μπορεί να πάρει κάποια διαφορά ασφαλείας. Ετσι το ημίχρονο βρήκε τη Στεφανέλ να προηγείται με ένα πόντο 39-38. Στην επανάληψη οι αιφνιδιασμοί των Ιταλών αλλά και η ζώνη που εφάρμοσε ο Ολυμπιακός και αποδείχτηκε πολύ χαλαρή για να σταματήσει τους παίκτες της Στεφανέλ έδωσαν στους γηπεδούχους το δικαίωμα να προηγηθούν με 67-60 πέντε λεπτά πριν τη λήξη του παιχνιδιού. Ομως οι "ερυθρόλευκοι" βρήκαν το ψυχικό σθένος που χρειαζόταν και κατάφεραν να ανακάμψουν. Η έλλειψη ψυχραιμίας στα τελευταία λεπτά και οι κακές επιλογές όταν είχαν την τύχη του παιχνιδιού στα χέρια τους, ήταν αυτά που τους στέρησαν τη νίκη. Ας σημειωθεί ότι ο Ολυμπιακός αγωνίστηκε χωρίς τον πρόσφατα αποκτηθέντα Αμερικανό Γκρέι. Από τους ερυθρόλευκους ξεχώρισε ο Φασούλας, αλλά και οι Παπανικολάου και Σιγάλας που είχαν εξίσου καλή απόδοση. Από τους Ιταλούς ο Αμερικανός Κιντ ήταν που έκανε τη διαφορά, ενώ ανέλπιστη αλλά σημαντική ήταν και η βοήθεια από τους λεγόμενους εφεδρικούς Ντε Πολ και Σπανγκάρο.

ΣΤΕΦΑΝΕΛ: Τζεντίλε 6, Πορταλούπι 10, Φούτσκα 12, Ντε Πολ 10, Σπανγκάρο 5, Κιντ 20, Κονταρέλο 1, Μπούι 10.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Σιγάλας 14, Παπανικολάου 10, Νάκιτς 6, Φασούλας 15, Τόμιτς 5, Βελπ 7, Ρίβερς 11, Μπακατσιάς.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ