Κυριακή 19 Γενάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 34
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
Η καριέρα του

Πλούσια από κάθε άποψη είναι η καριέρα του Κέβιν Κίγκαν, τόσο ως παίκτη όσο και ως προπονητή. Από τους καλύτερους παίκτες που ανέδειξε το αγγλικό ποδόσφαιρο, ενώ παράλληλα συγκαταλέγεται στους κορυφαίους ποδοσφαιριστές όλων των εποχών. Ας κάνουμε ένα φλας μπακ στην καριέρα του διεθνή πρώην ποδοσφαιριστή και νυν προπονητή.

Γεννήθηκε το 1951 στο Αρμθορπ Γιορκσάιρ. Το 1971 εντάχθηκε στο δυναμικό της Λίβερπουλ αφήνοντας το εφηβικό τμήμα της Γιορκσάιρ. Ενα χρόνο αργότερα γίνεται διεθνής με την Εθνική, ενώ το 1977 - 78 βρίσκεται στην κορυφή της καριέρας του, αφού ανακηρύσσεται καλύτερος παίκτης της Ευρώπης και παίρνει μεταγραφή για το Αμβούργο. Το 1982 ξαναγυρίζει στην πατρίδα του και στη Νιούκαστλ, ενώ δυο χρόνια αργότερα εγκαταλείπει την ενεργό δράση. Το 1992 επιστρέφει ως προπονητής και οδηγεί τη Νιούκαστλ στη δεύτερη θέση.

Διακρίσεις: Πρωταθλητής Αγγλίας: 1973, 1975, 1977 με τα χρώματα της Λίβερπουλ. Κυπελλούχος Αγγλίας: 1974 με Λίβερπουλ. Κατάκτηση Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ: 1997 με Λίβερπουλ.

Ας σημειωθεί ότι όταν ο Κέβιν Κίγκαν άφησε τη Νιούκαστλ για το Αμβούργο, οι τότε υπεύθυνοι της ομάδας κάλεσαν τον Κένι Νταγκλίς να αντικαταστήσει τον Κίγκαν. Σήμερα, 20 χρόνια αργότερα, ο Νταγκλίς καλείται να αντικαταστήσει τον Κίγκαν στο πάγκο της Νιούκαστλ. Η ιστορία επαναλαμβάνεται λοιπόν για δυο μεγάλους ποδοσφαιριστές, που από ό,τι φαίνεται η μοίρα τους οδηγεί σε βίους παράλληλους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ