Τρίτη 21 Γενάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΒΙΟΤΕΧΝΕΣ - ΕΜΠΟΡΟΙ
Αγωνιστική απάντηση στην κυβερνητική πολιτική

Το προεδρείο της ΓΣΕΒΕΕ, συνυπολογίζοντας τις διαθέσεις των επαγγελματοβιοτεχνών της χώρας, αποφάσισε πανελλαδική συγκέντρωση την επόμενη Δευτέρα και κλείσιμο των καταστημάτων για τις 17 του Φλεβάρη

Νέο κύκλο αγωνιστικών κινητοποιήσεων, που θα κορυφωθεί με πανελλαδικό κλείσιμο των καταστημάτων και των βιοτεχνιών στις 17 Φλεβάρη, ξεκινούν την ερχόμενη Δευτέρα οι επαγγελματοβιοτέχνες και οι έμποροι με μεγάλη πανελλαδική συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τη Βουλή, μέρα ψήφισης του φορομπηχτικού νομοσχεδίου. Αυτό αποφάσισε χτες το προεδρείο της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Ελλάδας (ΓΣΕΒΕΕ), εκτιμώντας τις τοποθετήσεις και τις προτάσεις των αντιπροσώπων των Ομοσπονδιών απ' όλη τη χώρα που συνήλθαν προχτές. Το κλίμα, που μετέφεραν οι αντιπρόσωποι από τις άλλες περιοχές της χώρας, αντικατοπτρίζει την αγανάκτηση και το αδιέξοδο που αντιμετωπίζουν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις απ' άκρη σ' άκρη, εξαιτίας της εφαρμοζόμενης κυβερνητικής πολιτικής που έχει βάλει στο στόχαστρο τουλάχιστον 350.000 από αυτές μέχρι το τέλος της δεκαετίας, θυσία στο βωμό των κερδών του ντόπιου και πολυεθνικού κεφαλαίου. Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, τόσο ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ Δ. Κορφιάτης όσο και οι άλλοι ομιλητές κατήγγειλαν την κυβερνητική αναλγησία απέναντι στα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ΜΜΕ, προβλήματα που γεννούν και θρέφουν οι ίδιες οι πολιτικές που εφαρμόζονται τα τελευταία χρόνια, έχοντας οδηγήσει τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις στη χειρότερη κρίση των τελευταίων δεκαετιών. Παράλληλα, καταγγέλθηκε ανοιχτά η υπονομευτική στάση της διοίκησης της ΕΣΕΕ στον αγώνα, που αποφάσισε να μη συμμετάσχει στο πανελλαδικό κλείσιμο. Ο Δ. Κορφιάτης,ασκώντας αυστηρή κριτική στην αντιδραστική διοίκηση της ΕΣΕΕ, τόνισε ότι η στάση της που υπονομεύει τον αγώνα των ΕΒΕ είναι ύποπτη ως προς τις σκοπιμότητές της, πολύ περισσότερο σε συνδυασμό ότι δε δίστασε να βάλει την υπογραφή της κάτω από ένα κοινό κείμενο με τους εμποροβιομήχανους και τους μεγαλοεπιχειρηματίες, με το οποίο εγκαλούν την κυβέρνηση να χρησιμοποιήσει τους κατασταλτικούς μηχανισμούς τους κράτους για να διασπάσει τον αγώνα του αγροτικού κόσμου. "Η ΕΣΕΕ", υπογράμμισε, "τραβάει ένα δρόμο διαφορετικό, που σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να δώσει προοπτική λύσης για τους ΕΒΕ και αρνείται να ακολουθήσει η ΓΣΕΒΕΕ". Ο ίδιος επισήμανε ότι "τα προβλήματα δε λύνονται με την υποτακτική τακτική του "γιες μεν", αλλά με διαρκή και ανυποχώρητο αγώνα αντίστασης και σύγκρουσης με τις ασκούμενες πολιτικές" και κάλεσε τις Ομοσπονδίες να πάρουν πρωτοβουλίες για ανάπτυξη αγώνων.

Μετά τις τοποθετήσεις των εκπροσώπων των Ομοσπονδιών, που στην πλειοψηφία τους τάχθηκαν υπέρ δυναμικών κινητοποιήσεων, με κορύφωση πανελλαδικό κλείσιμο, το προεδρείο αποφάσισε την πραγματοποίηση πανελλαδικής συγκέντρωσης διαμαρτυρίας έξω από τη Βουλή στις 27 του μήνα, μέρα ψήφισης του φορολογικού νομοσχεδίου και πανελλαδικό κλείσιμο των καταστημάτων και των βιοτεχνιών στις 17 Φλεβάρη. Παράλληλα, για την καλύτερη προετοιμασία της επιτυχίας της κινητοποίησης ζητά με εγκύκλιό του προς όλες τις Ομοσπονδίες να κινητοποιηθούν σ' αυτή την κατεύθυνση, οργανώνοντας συγκεντρώσεις, συσκέψεις, ακόμη και τοπικά κλεισίματα, προβάλλοντας τα αιτήματα του επαγγελματοβιοτεχνικού κόσμου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ