Τρίτη 21 Γενάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Πρεμιέρες παντού

Μετά το "Ονειρο του ρο" της Στέλλας Μιχαηλίδου και "Στη χώρα Ιψεν" του Ιάκωβου Καμπανέλλη,η "Πειραματική Σκηνή της "Τέχνης"" παρουσιάζει από αύριο στο θέατρο "Αμαλία" της Θεσσαλονίκης, το έργο του Ακη Δήμου "(...) και Ιουλιέτα".Η Λυδία Φωτοπούλου,ερμηνεύει τη μυθική σαιξπηρική ηρωίδα, που όμως δεν κατάφερε να πεθάνει με τον Ρωμαίο της και μιλάει τώρα για τον έρωτα, τη μνήμη, το χρόνο. Η σκηνοθεσία είναι του Πέτρου Ζηβανού,η σκηνογραφία του Αγγελου Παπαδημητρίου,η μουσική του Κώστα Βόμβολου,οι φωτισμοί του Στράτου Κουτράκη.Το έργο, που πρωτοανέβηκε πέρυσι με μεγάλη επιτυχία στη Θεσσαλονίκη, παίχτηκε στην Αθήνα, την Πάτρα και την Κύπρο, επαναλαμβάνεται φέτος, στο πλαίσιο του νεοελληνικού κύκλου της "Πειραματικής Σκηνής", για λίγες παραστάσεις (κάθε Τετάρτη και Πέμπτη μέχρι τις 27/2).

  • Το "Τσάι και Συμπάθεια" του Ρόμπερτ Αντερσον ετοιμάζεται με εντατικά από το ΔΗΠΕΘΕ Ρούμελης,στο Δημοτικό Θέατρο Λαμίας,σε σκηνοθεσία - μουσική επιμέλεια Βασίλη Μητσάκη και σκηνικά - κοστούμια Νίκου Σαριδάκη.Στην παιδική σκηνή του θεάτρου, φιλοξενείται ο "Τζιτζιρής" του Γιώργου Αρμένη.
  • "Ο παππούς έχει πίεση" και επίσημα σήμερα στο θέατρο "Αμιράλ".Πρόκειται για μία κωμωδία που έγραψε και πρωταγωνιστεί η Δήμητρα Παπαδοπούλου,σε σκηνοθεσία Γιώργου Θεοδοσιάδη,σκηνικά Νίκου Κασαπάκη,κοστούμια Εβελυν Σιούπη.Παίζουν οι: Μ. Μητρούσης, Β. Παρθενιάδου, Ν. Κάπιος κ.ά.
  • Ο δημοφιλής κωμικός Κώστας Χατζηχρήστος,θα πρωταγωνιστήσει στον "Πλούτο" του Αριστοφάνη, που θα παρουσιάσει φέτος, η "Θεατρική Εξοδος Αιγαίου" σε σκηνοθεσία Νίκου Παροίκου.
  • "Το χρυσό κλειδί" του Α. Τολστόι παρουσίασε το Σάββατο στο Πολιτιστικό Κέντρο "Λουίζα",η Ερασιτεχνική Ομάδα "Θεατρικό Εργαστήρι Βύρωνα".Η θεατρική διασκευή είναι του Κώστα Τσιάνου,η σκηνοθεσία του Παναγιώτη Σερεφίδη,οι χορογραφίες της Μαρίας Χαχαμοπούλου,η μουσική του Βασίλη Τενίδη και τα σκηνικά της Ρένας Ηλιακοπούλου.Σημειώνουμε, ότι το "Θεατρικό Εργαστήρι Βύρωνα", είναι μία καλλιτεχνική ομάδα που ξεκίνησε τη δράση της πριν ένα περίπου χρόνο, με πρωτοβουλία του Πνευματικού Κέντρου Βύρωνα.
  • Από 24/1 - 9/2 το "ΔΗΠΕΘΕ Βορείου Αιγαίου",θα παρουσιάσει στο θέατρο "Αλίκη",τα έργα: "Ονειρο Θερινής Νυκτός", "Ακρότητες", "Κοντραμπάσο", "Τρεις σωματοφύλακες και μίσος".Η σκηνοθεσία είναι των: Κώστα Αρζόγλου, Κυριάκου Αργυρόπουλου,τα σκηνικά του Νίκου Πολίτη και τα κοστούμια της Μάγδας Κασάπογλου.Παίζουν οι: Κ. Αρζόγλου, Β. Κουλιανού, Β. Χατζοπούλου και Βίκυ Πάστρα.
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Θέατρο στους δήμους (2009-06-30 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ (2009-06-18 00:00:00.0)
Νύχτες που «μένουν» (2002-07-30 00:00:00.0)
Πλούσιο φεστιβαλικό θεατρικό καλοκαίρι (2001-07-08 00:00:00.0)
«Ταξίδια» ποικίλου ρεπερτορίου (2000-07-25 00:00:00.0)
Να στηρίξουμε τα Δημοτικά Θέατρα (1997-08-24 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ