Σάββατο 25 Γενάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΔΙΕΘΝΗ
ΑΛΓΕΡΙΑ
Ακατάπαυστη αιματοχυσία

ΑΛΓΕΡΙ.-

Τέλος στην κυβερνητική σιωπή επρόκειτο να δώσει, χτες το βράδυ αργά, ο Αλγερινός Πρόεδρος, στρατηγός Λιαμίν Ζερουάλ, μετά από τη συνεχιζόμενη αιματοχυσία που ζει, τις τελευταίες βδομάδες, η χώρα.

Ο κατάλογος των θυμάτων μίας από τις σκληρότερες περιόδους της αλγερινής εμφύλιας διαμάχης αυξάνει "εντυπωσιακά" μέρα με τη μέρα. Τη νύχτα της Πέμπτης, 22 άτομα σφαγιάστηκαν και, τουλάχιστον, 8 τραυματίστηκαν σοβαρά κατά τη διάρκεια επιδρομής των εξτρεμιστών ισλαμιστών στην Κοινότητα Μπεχραμαντάν, 25 χιλιόμετρα νότια του Αλγερίου. Λίγες ώρες αργότερα, εξτρεμιστές ισλαμιστές επέδραμαν σε αγρόκτημα, που βρίσκεται λίγο έξω από το Αλγέρι, με αποτέλεσμα να βρουν φριχτό θάνατο 15 άτομα, ενώ οι δύο κάτοικοι του αγροκτήματος που κατάφεραν να επιβιώσουν νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση.

Οι επιθέσεις αυτές ανέβασαν τον αριθμό των νεκρών, από τις 10 Γενάρη έως σήμερα, στους 210 και ανάγκασαν τον στρατηγό Λιαμίν Ζερουάλ να ανακοινώσει ότι θα απευθύνει διάγγελμα στο λαό σχετικά με τις πρόσφατες εξελίξεις. Τόσο ο αλγερινός Τύπος, όπως και η αντιπολίτευση, αλλά και ο διεθνής Τύπος έχουν κατακρίνει έντονα την κυβέρνηση Ζερουάλ για τη σιωπή που τήρησε τις τελευταίες βδομάδες. Σιωπή, που έφτασε ακόμα και στο σημείο πολλές επιθέσεις να γίνονται γνωστές μόνο από δημοσιογραφικές πηγές, ενώ επισήμως ο αλγερινός στρατός δεν προχωρούσε σε καμία ανακοίνωση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ